Elke dag activiteiten in de zomervakantie bij bezoekerscentrum De Wieden

Ook het pontje is open.

Ook het pontje is open. Foto: © Natuurmonumenten - Andries de la Lande Cremer

Het bezoekerscentrum De Wieden aan het Beulakerpad 1 is weer dagelijks geopend: op maandagmiddag (12.00 tot 17.00 uur) en verder dinsdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de vakantieperiode zijn er elke dag weer leuke activiteiten.

Elke dag vaart de Ecowaterbus door De Wieden naar Blokzijl en Giethoorn en vice versa. Alle dagen zijn er vaartochten met de boswachter. Elke woensdag en zaterdag is de watertoren met de bijzondere trap en het schitterende uitzicht over De Wieden geopend. De torenwachters heten je welkom, maar reserveren vooraf is noodzakelijk.

Voor kinderen zijn er dagelijks schepnetjes te huur; ‘ontdek de wondere waterwereld’ en ook de Speelnatuur van OERRR is elke dag geopend. Vooraf aanmelden voor alle activiteiten kan op www.natuurmonumenten.nl/dewieden

Het bezoekerscentrum houdt zich aan de richtlijnen van de rijksoverheid en verwacht dat ook van bezoekers. Blijf thuis bij verkoudheid en of koorts van jezelf of je huisgenoten; vermijddrukte en houd anderhalve meter afstand; ontsmet je handen voor je binnenkomt; betaal contactloos. Als de parkeerplaats vol is, draai dan om en kom op een rustiger moment.

Voor meer informatie kunnen bezoekers ook contact opnemen met Bezoekerscentrum DeWieden, T (0527) 205660.