Expositie 'Mijn Stenen Tijdperk' in Tuks T-huis

Het begon voor Maria van Dijk allemaal met ‘Stepstones to Heaven.’

Het begon voor Maria van Dijk allemaal met ‘Stepstones to Heaven.’ Foto: Maria van Dijk

De expositie ‘Mijn Stenen Tijdperk’ van Maria van Dijk is tot eind april te bezichtigen in Tuks T-huis. Maria van Dijk beschrijft zichzelf als een levenskunstenaar, een vrouw die alles uit het leven wil halen, vooral wat betreft creativiteit. Kleurgebruik maakt haar leven voller. Dit geldt voor acrylverf, aquarel, wol en glaskunst.

Vanaf haar vroegste jeugd is creativiteit haar uitlaatklep geweest. Door haar werkzame leven verdwijnt dit wat naar de achtergrond, maar naarmate de tijd verstrijkt komt de behoefte, het verlangen naar expressie weer omhoog. Maria verhuisde bijna twee jaar geleden naar Steenwijk. In een ruimte op de bovenverdieping heeft ze een klein atelier.

Nu is zij een jaar met vervroegd pensioen en heeft ze ruimte om te werken aan datgene wat zij het liefste doet, schilderen en gemengde technieken. De titel van deze expositie, ‘Mijn Stenen Tijdperk’, past haar als een warme jas.

Stepstones to Heaven

Dat ‘Tijdperk’ is ontstaan na het plotselinge overlijden van een goede vriend afgelopen jaar. Om dit een plek te geven is ze gaan schilderen. Het begon met ‘Stepstones to Heaven’ en daarna werd het haar passie. Het werd haar vorm om de gevoelens die boven kwamen te verwerken. Door de tijd een kans te geven worden de werken kleurrijker, meer glanzend en vrolijker.