Expositie Zevensprong geopend

De nieuwe voorzitter Henk van de Wal. Louis Volkers

Steenwijk - De avond voorafgaand aan de nieuwe expositie in Galerie Steenwijk (gevestigd in de bibliotheek) hadden de vrijwilligers en hun partners een nieuwjaarsbijeenkomst.

De nieuwe voorzitter, Henk van de Wal, sprak zijn goede wensen uit en heette Ingeborg Sturre welkom als nieuw lid van het bestuur. Hij memoreerde een aantal punten op het thema 'Waar doen we het allemaal voor?'

Per jaar worden 9 exposities gerealiseerd. Dat geeft plek aan ruim 80 kunstenaars, zowel amateurs als professionals. In de praktijk worden er ongeveer 500 kunstwerken opgehangen of neergezet en uitgelicht. Het gaat om kunstwerken in olieverf, aquarel, acryl, potlood, vilt, textiel, fotografie, glas, hout, steen, brons, lood, zink, zilver, aluminium.

Op jaarbasis mag Galerie Steenwijk ruim 2000 bezoekers verwelkomen. Van de Wal: ‘Zij kijken vluchtig of langdurig, of zij worden geraakt door een kunstwerk en doen een aankoop. Daar doen we het allemaal voor!’

Elk expositiejaar begint met de expositie ‘Zevensprong’ waarbij zeven kunstenaars elk zeven kunstwerken tonen. De expositie is elke werkdag 's middags en zaterdagochtend geopend.

https://www.galeriesteenwijk.nl/