Filmhuis Steenwijk: 'Wij mogen weer draaien!'

The Sisters

Het Filmhuis in het Vestzaktheater van De Meenthe mag ook weer open! De hele maand juni zijn er weer mooie films te zien.

Het Filmhuis mag weer open. Er is een mooi nieuw programma samengesteld. Wij zien u graag weer zitten en genieten.


Berlin Alexander Platz

Deze film is een herinterpretatie van het befaamde boek van Alfred Döblin uit 1929, dat ook al in 1980 verfilmd werd door Rainer Werner Fassbinder. Dit keer is de hoofdpersoon verbeeld als een bootvluchteling. Hij trekt naar Berlijn, valt herhaaldelijk en krabbelt weer op. Deze filmvertoning is op dinsdag 8 juni.


Corpus Christi

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Maar vanwege zijn strafblad maakt hij geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. Deze filmvertoning is op vrijdag 11 juni.


Papicha
Papicha speelt zich af tijdens de Algerijnse Burgeroorlog, toen seculiere verworvenheden als onderwijs en vrije kledingkeuze op het spel stonden. Deze filmvertoning is op dinsdag 15 juni.


The Sisters Brothers

Oregon, 1850. De hoofdpersonen in deze zwarte en komische western zijn de gebroeders Sisters. Zij moeten de vindingrijke, sympathieke goudzoeker Hermann Kermit Warm uit de weg ruimen. Warm laat zich echter maar moeilijk vangen en daarmee begint een gevaarlijke, onvoorspelbare tocht naar de andere kant van het land. Deze filmvertoning is donderdag 17 juni.


The Wild Goose Lake

Wanneer de leider van een beruchte motorbende per ongeluk een agent doodschiet en er een prijs op zijn hoofd komt te staan, slaat hij op de vlucht. Achtervolgd door zowel politie als gangsters die uit zijn op het tipgeld, verstopt hij zich aan de oevers van het Wildeganzenmeer waar een mysterieuze prostituee hem hulp biedt in ruil voor haar vrijheid Deze filmvertoning is zaterdag 19 juni.


Offside
Mei 2006: Iran staat op het punt zich te kwalificeren voor het WK-voetbal. Onder de uitbundige supporters bevinden zich ook meisjes vermomd als jongens. Het is voor vrouwen in Iran niet toegestaan het stadion te bezoeken. Als de meiden gepakt worden, geven ze zich niet gewonnen. Deze filmvertoning is dinsdag 22 juni.


Proxima

De nuchtere Française Sarah voedt haar jonge dochter Stella alleen op. Ze is een toegewijd moeder en Sarah en Stella hebben een nauwe band. Sarah is ook een briljante en gedreven astronaut, die geselecteerd wordt voor een ambitieuze – door mannen gedomineerde - ruimtemissie, samen met de chauvinistische Amerikaan Mike en de vredelievende Rus Anton. Ze bereidt zichzelf en Stella voor op haar langdurige afwezigheid en, fysiek in topconditie, begint ze aan de zware training in Rusland. Deze filmvertoning is donderdag 24 juni.


Jojo Rabbit
Schrijver en regisseur Taika Waititi in zijn kenmerkende stijl van humor en aandoenlijkheid zijn nieuwste film uit: Jojo Rabbit, een satire die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog over een eenzaam Duits jongentje wiens wereldbeeld op zijn kop komt te staan wanneer hij ontdekt dat zijn alleenstaande moeder een Joods meisje op hun zolder verstopt houdt. Deze filmvertoning is op zaterdag 26 juni.

Meer informatie, reserveren voor deze en de komende films of voorstellingen via www.demeenthe.nl/filmhuis-steenwijk of bel (0521) 514 004.

Nieuws

menu