Galerie Steenwijk gaat weer open

Werk van Hiltje Talsma. Mieke Hoekstra

Steenwijk - Na maanden gesloten te zijn geweest in verband met het coronavirus gaan de deuren van Galerie Steenwijk in september weer open. In de eerste expositie onder de titel ‘Harmonie in contrast’ is werk te zien van Hiltje Talsma uit Gorredijk en Willie Hakvoort uit Zwolle.

Het werk van Hiltje uit zich in de verbondenheid met de grond, als kind was ze al bezig met klei en aarde. Dit leidde tot een passie voor het vormgeven in klei. Een wonderschone combinatie van keramiek en sierpapier is het zichtbare resultaat van deze passie.

Zoals de wind invloed heeft op het weer, zo bepalen kleuren en beweging van penseel en paletmes uiteindelijk het resultaat van de schilderijen van Willie Hakvoort. Mooie kleuren en texturen zijn bepalend in de schilderijen van onder meer landschappen en abstract werk.

Iedereen is weer van harte welkom, toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. „De Galerie hanteert de inmiddels bekende richtlijnen van het RIVM. In verband hiermee vervalt de gebruikelijke officiële opening. Zo geven we elkaar de ruimte om weer te genieten van kunst in Galerie Steenwijk”, vertelt Louis Volkers, secretaris van Galerie Steenwijk.

De expositie is te bezichtigen van 17 september t/m 10 oktober 2020. Maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.30 uur. De Galerie is gevestigd op de eerste etage boven de bibliotheek van het Rabogebouw aan de Meppelerweg 47.