Genoeg keuze tijdens tweede sprookjestuinenweekend

De Zuurstok van Theater de Toverkist. Foto: Alanda de Boer

Doornroosje en haar geboortefeest, een huilende Snoepjeskoning, een magische zeemeermin, treuzeltruukjes, een vogeltje uit een koffer, een prinsesje met ezelsoren, Rapunzel, De Kikkerprins en Hans & Grietje, zingende zeemeerminnen en het spannende verhaal van Roodkapje en Wolf: zaterdag 28 en zondag 29 augustus komen sprookjes weer tot leven in De Sprookjestuinen van Drenthe. In het decor van verschillende tuinen in Havelte en Uffelte brengen theatermakers kleinschalige kindertheatervoorstellingen.

Na een eerste succesvol sprookjesweekend deze zomer in juli in regio Dwingeloo en Diever, gaan de betoveringen komend weekend verder in regio Havelte en Uffelte. Met in totaal zes speelmomenten en maar liefst negen verschillende voorstellingen hebben bezoekers ruime keuze. Organisator Susanne Hurenkamp van Kleur je Hart in Geeuwenbrug vond zeven tuinen waarin de sprookjesfiguren uit Letterland hun betoveringen kunnen loslaten: In de achtertuin van LUDIEK eten-slapen, op het terrein van campings De Blauwe Haan, ’t Holtingerzand en de Uelenspieghel en in de tuin van B&B Zus en zo. Bij Toegangspoort Holtingerveld zijn twee voorstellingen: bij Brasserie OER en in de lammerenkooi van de Holtinger Schaapskudde.

‘Je kunt ervoor kiezen om één voorstelling te bezoeken of twee, maar je kunt er ook een betoverend weekend van maken en van voorstelling naar voorstelling fietsen of rijden. Met speelmomenten om 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur is er voldoende ruimte om je van de ene naar de andere locatie te begeven.’

Kaartjes voor de voorstellingen dienen vooraf via de website www.sprookjestuinen.nl aangeschaft te worden. Dat kan nog tot vlak voor de voorstelling. Online kun je tijdens het weekend de openingsvoorstelling bekijken die vanwege de coronamaatregelen dit jaar niet live plaatsvindt maar via de site wordt aangeboden.

Nieuws

menu