Hildo Krop Museum exposeert gipsen beelden

De nieuwe expositie van het Hildo Krop Museum wordt 24 juni geopend in Rams Woerthe. Wilbert Bijzitter

Steenwijk - Het Hildo Krop Museum in Steenwijk besteedt ieder jaar aandacht aan een bepaald facet van het werk van beeldhouwer Hildo Krop. Ook komend seizoen staat er weer een nieuwe wisselexpositie en een boekuitgave op het programma.

In de tentoonstelling van komend seizoen staan 14 opmerkelijke gipsen beelden uit de eigen collectie centraal. De opening van deze expositie vindt plaats op zaterdag 24 juni om 16.00 uur in Rams Woerthe. 

Presentatie

De bekende kunsthistoricus en restaurator Pier Terwen uit Leiden vertelt dan over het kunsthistorisch belang van de collectie gipsen van het Hildo Krop Museum. Tevens zal hij in zijn bijdrage wat dieper ingaan op de techniek van het werken met- en bewerken van gips. Aansluitend wordt een nieuwe boekuitgave gepresenteerd. Deze heeft de titel 'Hildo Krop, ontwerpen, schetsen en afgietsels van gips'.

Daarna is er voor bezoekers mogelijkheid om de expositie te bezoeken en het nieuwe boek tegen gereduceerde prijs aan te schaffen. Belangstellenden zijn welkom vanaf 15.30 uur en krijgen dan een kopje thee of koffie. Aanmelden kan via:  info.krop@gmail.com

Nieuws

menu