Historische vaartocht naar de Sluisdagen in Dieverbrug

Vaar mee met de Vereeniging III via de Drentsche Hoofvaart naar de sluisdagen in Dieverbrug. Aangeleverde foto

Drenthe, het land van turf en doorsneden door kanalen voor de turfschepen. Wie eens terug wil in die tijd kan op 4 juni een vaartochtje maken van Meppel naar Dieverbrug, waar tijdens Pinksteren de sluisdagen worden gehouden, een evenement aan het water met oude schepen, muziek, markten, en oude ambachten.

De voormalige stoomboot Vereeniging III vertrekt op zaterdag 4 juni om 10.00 uur vanaf de Stoombootkade in Meppel naar Dieverbrug. De tocht gaat via de route die lang geleden werd gevaren door de Drentse Stoomboot Maatschappij met schepen zoals de Vereeniging. Het eindpunt is het kleinschalige maritiem evenement, dat wellicht te vergelijken is met het Grachtenfestival in Meppel.

Het lijkt rechttoe rechtaan en hoewel de landkaart anders doet vermoeden, is het nog steeds een avontuurlijke route met veel sluizen en bruggen onderweg, vergezichten over de landerijen en de oude jaagpaden.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Vereeniging III. Belangstellenden voor deze eenmalige historische vaartocht kunnen zich aanmelden via: info@vereeniging3.nl of telefonisch 0628 060 421.

Op internet staat meer informatie over de Sluisdagen en over de Drentse Stoomboot Maatschappij .

Nieuws

menu