Kunst naar Kracht op de planken in Kallenkote

Tijdens een voorstelling in Wolvega, afgelopen november.

Tijdens een voorstelling in Wolvega, afgelopen november. Lenus van der Broek

Kallenkote - Op zaterdagavond 27 januari brengt Toneelvereniging Kunst naar Kracht uit Eesveen het blijspel ‘Familie Bruinsma in de bocht – groeten van de Veluwe’ op de planken in het dorpshuis van Kallenkote.

De spelers van Toneelvereniging Kunst naar Kracht zijn al maanden bezig met de voorbereidingen. De repetities zijn in Eesveen maar de opvoering vindt ook dit jaar weer plaats in het dorpshuis van Kallenkote. Ook de decorleden zijn er druk mee: het is dit jaar namelijk geen regulier decor want alles speelt zich af op een camping.

De acht spelers en de souffleur maken zich klaar voor de opvoering van het hilarische toneelstuk ‘Familie Bruinsma in de bocht – groeten van de Veluwe’, geschreven door Carl Slotboom. In de zomer arriveert de familie Zwaanswijk op de camping. Grootmama heeft namelijk een prijs gewonnen: een heerlijk verblijf op de Veluwe. Als ze hun intrek nemen arriveert ook de familie Bruinsma die snel alle spulletjes in de caravan legt om vervolgens te gaan genieten van de rust. Maar die rust blijkt ver te zoeken. Campingbeheerder Michiel is er maar druk mee.

De aanvang is 20.00 uur en na afloop is er muziek van DJ Rene. Donateurs hebben gratis entree, overige belangstellenden betalen 5 euro.