Nazomerlezingen en expositie in het Tuk’s T-huis

Philip Friskorn vertelt ondere andere over ‘Hokkaido, een Japans wintersprookje’. Foto: Philip Friskorn

In de maand september geeft natuurfotograaf Philip Friskorn uit Oldemarkt twee nazomerlezingen in het Tuk’s T-huis. De lezingen vinden plaats op donderdagavond 2 september en op donderdagavond 16 september.

Op 2 september zijn de noordelijke streken in de winter te zien met voor de pauze: ‘Hokkaido, een Japans wintersprookje’ en na de pauze ‘Winter in Noord-Noorwegen en Finland’. Temperaturen tot minus 30 graden Celcius waarin de natuur nooit stilstaat.

Op 16 september wordt een kijkje genomen op de unieke Waddeneilanden Ameland en Terschelling. Landschappen, zeeschappen, zoogdieren en veel bijzondere vogels in vier seizoenen.

Reserveren is noodzakelijk in verband met het beschikbare aantal plaatsen in de coronatijd. Voor nadere informatie en boekingen:

Roos Bras, Tuk’s T-huis, Bergweg 71, 8334 MC Tuk info@theehuis-tuk.nl , tel. 0521-524441, www.theehuis-tuk.nl

Expositie in het Tuk’s T-huis

De expositie in het Tuk’s T-huis van natuurfotograaf Philip Friskorn is verlengd t/m 31 oktober 2021. Philip Friskorn is altijd op zoek naar drie elementen: Licht, Schoonheid én Emotie.

In deze expositie met de titel ‘Van Weerribben, Wadden tot Varanger’ komt de liefde voor zijn ‘achtertuin’ De Weerribben tot uiting, maar ook de Waddeneilanden en, door zijn Scandinavische roots, krijgen Noorwegen, Zweden en Finland de nodige aandacht. Alle geëxposeerde foto’s zijn geprint op zogenaamde dibond, een hoogwaardig aluminium composietplaat.

Het Tuk’s T-huis aan de Bergweg 71 in Tuk is t/m 30 september geopend van woensdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30 uur. Van 1 oktober t/m 30 april is het T-huis geopend op zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.30 uur.

Nieuws

menu