Nel Teunisse exposeert haar schilderijen in polikliniek

Een detail van een schilderij van Nel Teunisse Nel Teunisse

Steenwijk - Schilderijen van Nel Teunisse uit Meppel zijn binnenkort te zien in de polikliniek van Isala Diaconessenhuis Steenwijk.

Het gaat vooral om olieverfschilderijen. Teunisse werkt ook wel met gemengde techniek en op pakpapier. 'Mijn werk is geïnspireerd door de aarde, het heelal en de sterren. Ook het landschap met haar kleuren, het licht en de bewoning heeft mijn interesse en soms een portret.'

Teunisse hield als kind hield al van tekenen en schilderen. Begin jaren tachtig had ze les van een lokale kunstschilder in Hoogeveen, daarna stond het schilderen lange tijd stil, vanwege drukke werkzaamheden.

'Sinds 2007 heb ik les bij Willeke Stubenitsky, kunstschilder in Wanneperveen. Wij worden heel vrij gelaten en komen tot ontplooiing in ons eigen werk door haar goede raadgevingen.'

De expositie is te zien van donderdag 2 februari tot en met donderdag 11 mei tijdens openingstijden van de polikliniek, aan de Sluisweg  2 in Steenwijk: Maandag t/m donderdag van 8.30-16.00 uur en vrijdags van 8.30-12.30 uur.

Nieuws

menu