Nieuwe expositie in Galerie Steenwijk met werken van Anker en Veenhoff

De expositie is open van donderdag 3 maart tot en met zaterdag 26 maart. Foto: Galerie Steenwijk

Op donderdag 3 maart zal in Galerie Steenwijk de expositie ‘Anker & Veenhoff’ openen. Deze expositie is een mooie combinatie van de schilderijen van Floris Anker en de beelden van Greet Veenhoff. Er is nog geen officiële opening maar de programmering gaat gewoon door.

Floris Anker (Assen) laat een serie van zijn schilderijen zien. De schilderijen van Floris zijn gemaakt in acryl, aquarel en pastel. Soms ook als gemengde techniek. Zijn werk geeft uitdrukking aan waarnemingen buiten in het landschap. Het is niet een letterlijke weergave, maar een impressie van de rijkdom van de natuur in onder meer Schotland en Ierland. Sfeer, licht, kleur en beweging spelen daarbij de hoofdrol wat duidelijk terug te vinden is hoe Floris het materiaal gebruikt.

De beelden van Greet Veenhoff (Glimmen) van keramiek, marmer en brons zijn veelal figuratief en ontstaan vanuit haar fantasie. Het menselijk lichaam in al zijn verschijningsvormen fascineert haar. Ze probeert vooral de kwetsbare mens in beeld te vangen. De inspiratie voor de bronzen beelden is ontstaan door haar kennismaking met de Etruskische kunst en cultuur in Italië. Speelse elementen en experimenten met glazuren geven kleur aan haar recentere werk. Kortom, deze twee kunstenaars uit het Noorden zijn het meer dan waard om gezien te worden.

Het is een duo dat inmiddels zijn sporen heeft verdiend. Galerie Steenwijk nodigt iedereen hierbij uit om dat zelf te komen bekijken. De expositie is open van donderdag 3 maart tot en met zaterdag 26 maart. De toegang is gratis. De Galerie is open van maandag tot en met vrijdag elke middag van 13.30 tot 17.00 uur en zaterdags van 10.00 tot 12.30 uur.

Er is een aantal coronaregels ter bescherming van bezoekers en medewerkers.

Voor meer informatie: www.galeriesteenwijk.nl en Facebookpagina: www.facebook.com/Galerie-Steenwijk . Wie de uitnodigingen van de exposities per mail wil ontvangen: contact@galeriesteenwijk.nl o.v.v. ‘uitnodigingen’.

Nieuws

menu