Nijeveners mogen een jaar lang gratis naar De Meenthe

Han Evers reikt de hoofdprijs van het Theaterkrassen uit aan de winnaars Yvonne Helder en Peter van Bogerijen uit Nijeveen. De Meenthe

Steenwijk / Nijeveen – Yvonne Helder en Peter van Bogerijen uit Nijeveen zijn de hoofdprijswinnaars geworden van de grote Theaterkrassen-actie van De Meenthe in Steenwijk. Directeur Han Evers overhandigde hen vrijdagavond bloemen en een theaterpas, die goed is voor een seizoen lang gratis naar het theater voor één persoon. Afgelopen seizoen reikte De Meenthe maar liefst 50.000 van dergelijke kraspassen uit aan theaterbezoekers.

Het winnende stel kreeg de prijs uitgereikt vlak voor de voorstelling Nederpop All Stars met gast Henk Westbroek. Zij krasten het winnende lot open na de door hen bezochte voorstelling van Waylon. Ze zijn met regelmaat in het Steenwijker theater te vinden.

Succes

Directeur Evers: „We doen deze actie nu een jaar of 4 met veel succes. Het bevreemdt mij dat andere theaters dit niet of nauwelijks oppikken.” Naast de hoofdprijs zijn honderden andere prijzen te winnen, zoals 2 fietsen, 100 ontbijtjes, 12 diners, 250 kaarten voor voorstellingen, 100 filmkaarten, kopjes koffie, drankjes en bitterballen. „Het doel van onze krasactie is mensen te bewegen na de voorstellingen wat langer te blijven zitten.”