Paupergames voor Kids in Weldadig Willemsoord

Dit weekend veel kindervermaak bij de Paupergames. Foto: Pim Brinkman

Komend weekend zaterdag 7 en zondag 8 augustus staat de vrije kolonie III Willemsoord na 201 jaar weer voor de bezoekers klaar met een echt familieweekend.

Kinderen veranderen in kleine paupertjes tijdens deze games. Op iedere locatie zijn speciale opdrachten te doen. Melden bij de Steen waar ook de start is. De paupergames zijn zaterdag van 11.00 tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 tot 16.30 uur. Extra op 7 augustus: rondtoeren met paard en koets of u laten vervoeren van locatie naar locatie en op zondag 8 augustus geeft Barteld Post om 14.00 uur een mini-orgelconcert in het koloniekerkje.

Eveneens op zondag 8 augustus zijn er om 13.00, 14.00 en 15.00 uur voorstellingen door Liesbeth Duyf van poppentheater het Zilverenbelletje met het programma: Jan Klaassen in de kolonie. De voorstelling duurt 20 minuten. Voor jong en oud. Plaats: Et Kloniehuus aan de Paasloregel 3b. Eethuys de Steen aan de Steenwijkerweg heeft een uitgebreid assortiment aan activiteiten. Van koloniespeeltuin, Virtual Reality Expierence. Stap in een tijdmachine naar Willemsoord van 1825, een audiotour door dorp en /of omgeving. Al wandelend ontmoet u de originele inwoners van Kolonie III, fiets en autotochten, een terras en heerlijke koloniale-gerechten als: bloed, zweet en tranen, proefkolonie, luie donder en het koningshuis (dit is een kleine lezing uit de kaart).

Doopjurken

In het koloniekerkje aan de Steenwijkerweg de tentoonstelling van 15 doopjurken en doop en trouwboeken van Willemsoord. Misschien kunt u nog iets van een voorouder vinden. Wie weet. Kom dan wel, want na deze dagen gaan de boeken weer achter slot en grendel.


Gouden Bergen

In Et Kloniehuus aan de Paasloregel is de tentoonstelling “Gouden Bergen” te bekijken. 16 kunstenaars uit de regio stellen werken ten toon in het kader van migratie toen en nu. Toen: opvang in kader van armoede bestrijding. Nu: is er nog steeds een toenemende armoede in Nederland en veel migratie over de wereld. De geschiedenis herhaalt zich? Wat hebben we geleerd van het systeem Koloniën van Weldadigheid? Over 200 jaar zal in de geschiedenisboeken hier vast iets over te vinden zijn. Stambomen van 2 bekende kolonie families: Vormeer en Kamans. Met dank aan beide families zijn er naast de stambomen, foto’s en interessante knipsels te zien en te lezen. Voor wie geïnteresseerd is hoe het een koloniegezin vergaan is, een mooie inkijk in de gezinnen. Ook in et Kloniehuus.

En…..maak weer een ritje met de Kolonie Expres. Er is een gids aan boord om jullie veel, zo niet alles te vertellen over de bijzondere geschiedenis van deze omgeving.

Let op: volgend weekend 14 en 15 augustus is er een Weldadige culinaire wandeling. Een mooie wandeling met onderweg heerlijke versnaperingen. Aanmelden vooraf via website of Eethuys de Steen. Zet het vast in de agenda! Dit weekend is overigens het laatste weekend om van alle activiteiten te genieten. En niet onbelangrijk: alleen de Virtual Reality Experience kost € 1,50; de overige activiteiten zijn allemaal gratis. Kijk voor alle actuele informatie op weldadigwillemsoord.nl

Nieuws

menu