Pianist Ronald Brautigam speelt voor Blokzijl Klassiek

Ronald Brautigam. Foto: Marco Borggreve

‘Uitnemende uitvoeringen’, ‘fris en verkwikkend’; dat zijn de kwalificaties die het gerenommeerde muziektijdschrift Grammophone gebruikte voor de opnames van de pianoconcerten van Beethoven door de pianist Ronald Brautigam, die zondag 7 november zal optreden voor Blokzijl Klassiek. Het concert vindt plaats in de Grote Kerk in Blokzijl en begint om 15.30 uur.

Brautigam heeft in Amsterdam aan het Sweelinck Conservatoriu m gestudeerd bij de pianopedagoog Jan Wijn . Vervolgens heeft hij in Londen gestudeerd bij John Bingham en in de VS bij Rudolf Serkin . In 1984 kreeg Brautigam de hoogste onderscheiding in de Nederlandse klassieke muziek, de Nederlandse Muziekprijs . Hij treedt regelmatig in binnen- en buitenland op met vooraanstaande orkesten en heeft samengewerkt met de dirigenten Frans Brüggen ,
Riccardo Chailly , Bernard Haitink , Philippe Herreweghe , Ton Koopman , Simon Rattle , en Edo de Waart.

Ronald Brautigam heeft een indrukwekkende discografie met vrijwel complete opnames van de pianowerken van de Weense klassieken Mozart, Beethoven en Haydn. Daarnaast ook opnames van werken van o.a. Shostakovitch, Reger, en Hindemith. Naast de ‘moderne’ piano is hij gespecialiseerd in het klassieke repertoire. Met musici als Ton Koopman , wijlen Frans Brüggen en Melvyn Tan werkte hij samen aan het klassieke pianowerk op fortepiano . In Blokzijl zal hij op fortepiano de Eroïca variaties en de bekende “Appassionata” sonate van Beethoven uitvoeren en van Frans Schubert de prachtige laatste sonate D 960.

Als u het concert wil bijwonen neemt u een bewijs van vaccinatie, een recente negatieve testuitslag of het bewijs van herstel van Covid-19 mee. Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 06-15368085.

Nieuws

menu