Publiek gaat met Vocal@Motion ‘back to school’

Pittige chicks, stoere jongens en schattige meisjes van Vocal. Persfoto

Steenwijk/Meppel - Vocal maakt zich op voor een spetterende voorstelling 16 en 17 november genaamd ‘Back to school’. De groep gaat op stap met een klas op de middelbare school waar de nodige dingen aan de hand zijn. Puberliefde en pesterijen is daarom niet voor niets de ondertitel.

Het programma vertelt een verhaal, maar laat ook de diversiteit en het enthousiasme van de zangers en zangeressen zien. Ieder koorlid vervuld een rol; van pittige chicks en stoere jongens tot de schattige meisjes die het de leerkracht ook niet altijd gemakkelijk maken. Herinneringen komen boven van die goede oude tijd.

Interactie

Vocal komt deze avonden met een breed scala aan nummers van Pentatonix, Tina Turner tot aan musicalnummers uit bijvoorbeeld ‘Soldaat van Oranje’, maar het wordt niet alleen zingen, maar ook theater en interactie. Al met al: stil zitten is geen optie!

Daarnaast is er jong talent uitgenodigd. Het publiek kan zich ervan overtuigen dat de jeugd zich laat inspireren door muziek en performance in allerlei vorm. Met Marit Nygård (16 jaar) op ukelele en zang, Jikke Westerbaan (16 jaar) met theater, Diantha Herrebrugh (15 jaar) met dans en Ivo de Vries (17 jaar) op piano.

De voorstellingen zijn op vrijdag 16 november in het Vestzaktheater in Steenwijk en zaterdag 17 november in Stad&Esch in Meppel.

Afscheid

Het zijn de laatste concerten die dirigent Rachel Kieneker-Munneke met het koor gaat geven. Met Rachel heeft het koor 2 jaar geleden voor de tweede maal de Drentse Popprijs gewonnen. Een goede match dus! Ze heeft echter besloten te stoppen met het dirigeren van Vocal en gaat zich helemaal richten op de klassieke kant van de muziek. ‘Ik vind het altijd fantastisch om samen prachtige muziek te maken, maar ik moet nu een richting gaan kiezen.’, vertelde ze enige tijd geleden. De naam van de nieuwe dirigent wordt na het concert onthuld.

Kaarten zijn te bestellen via pr@vocalatmotion.com of 06 293 814 82. Aanvangstijd is 19.30 uur.

Nieuws

menu