Regionale muzikanten eren jarige Bob Dylan (80) in Park Rams Woerthe in Steenwijk: 'Hij is een grootheid en het is fantastische muziek'

Aankomende maandag 24 mei is het de verjaardag van Robert Allen Zimmerman. De folkzanger, beter bekend als Bob Dylan, wordt 80 jaar. Reden genoeg voor muzikant en fan van het eerste uur Guus Huis in ’t Veld uit Paasloo om een groepje regionale muzikanten bij elkaar te rapen en de zanger een middag lang te eren. „Hij is ongelofelijk belangrijk geweest voor de popmuziek.”

De muzikanten van links naar rechts, onder: Djurre de Vries, Edwin Hagedoorn, Guus Huis in ‘t Veld. Boven: Bas Spitzen, Hans Baltus, Lennard Beuk, Peter Hoekstra, Anna Eva Hoekstra.

De muzikanten van links naar rechts, onder: Djurre de Vries, Edwin Hagedoorn, Guus Huis in ‘t Veld. Boven: Bas Spitzen, Hans Baltus, Lennard Beuk, Peter Hoekstra, Anna Eva Hoekstra. Eigen foto

Het plan was om op de verjaardag van Dylan het Park Rams Woerthe te vullen met de muziek van de Amerikaanse zanger. „Het oorspronkelijke idee was om het op 24 mei te doen, en zo zijn verjaardagsfeestje te vieren. Maar dat ging niet door”, vertelt Huis in ’t Veld. Dus is het hele evenement, dat samen met Rabo Theater De Meenthe wordt gehouden, verplaatst naar zondagmiddag 18 juli. „Wij doen de muziek, De Meenthe regelt de rest.”

Nieuws

menu