Romantisch concert in de Maartjestuin

Linda Speulman en Marije Vijselaar spelen zondag de 22e samen in de Maartjestuin.

Linda Speulman en Marije Vijselaar spelen zondag de 22e samen in de Maartjestuin.

Een leuke besteding van de zomerse zondagmiddag is een romantisch muziekconcert in de buitenlucht.Harpiste Marije Vijselaar en fluitiste Linda Speulman treden samen op in de Maartjestuin op zondagmiddag 22 augustus. Inloop is vanaf 14.00 uur.

Fluit en harp; een mooiere combinatie is bijna niet te bedenken in de wereld van klassieke muziek! Mozart schreef zo’n 250 jaar geleden al voor deze bijzondere combinatie zijn beroemde harp-fluit concert. Beide instrumenten lenen zich fantastisch voor onder meer het romantisch repertoire, maar laat u zich zondagmiddag vooral verrassen door de enorme diversiteit: van Bach tot Bordeel.

Marije is een ware allround harpiste en speelt in de meest uiteenlopende bezettingen; orkesten, koorbegeleidingen, events, festivals, maar haar hart ligt met name bij de kamermuziek. Vooral de muziek die geschreven is in de periode rond de ‘fin de siècle’; het Impressionisme. Componisten als Debussy en Ravel hebben ware meesterstukken voor het instrument geschreven. De diversiteit van haar werk zorgt ervoor dat zij een zo breed mogelijk opgeleide harpiste kan zijn. Op 16 jarige leeftijd werd Marije aangenomen in de Jong Talent Klas aan het ‘Conservatorium van Amsterdam’, daar studeerde zij harp bij pedagoge Erika Waardenburg waar zij zowel de Bachelor als de Master opleiding volgde. Tijdens haar studie volgde Marije vele masterclasses bij harp grootheden als Isabelle Moretti, Isabelle Perrin en Petra van der Heide.

Linda Speulman behaalde in 2015 haar Master of Arts diploma aan de Royal Academy of Music in Londen waar zij lessen volgde bij William Bennett, Kate Hill en Patricia Morris. Daarvoor heeft zij haar Bachelor opleiding bij Gudrun Bourel aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle afgerond.Voorafgaand aan het concert krijgt u een kopje koffie of thee met een huisgemaakte lekkernij aangeboden en kunt u nog even heerlijk door de in Engelse stijl aangelegde tuin wandelen en het Theehuis/expositieruimte bezichtigen. Het optreden begint rond 14.30uur. In de tuin zit iedereen op ruim voldoende afstand en natuurlijk met in achtneming van de huidige coronaregels. Ook na de voorstelling kunt u nog rustig genieten van de tuin. De kosten voor deze middag zijn 25 euro per kaartje inclusief de koffie/thee en lekkernij. Graag van te voren reserveren via info@demaartjestuin.nl of tel: 06-23927380. Kijk ook op www.demaartjestuin.nl