Scala geeft online concerten en lessen

Scala biedt online lessen en concerten. Kim Stellingwerf

Hoogeveen/Meppel/Steenwijk – De leslocaties van Scala Centrum voor de Kunsten zijn gesloten wegens de coronamaatregelen, maar dat betekent niet dat er niet gemusiceerd, gedanst en gezongen wordt. Docenten staan niet voor de klas, maar voor de camera en geven zo veel mogelijk online les.

Talentvolle muziekleerlingen laten van zich horen op het digitale podium. De lessen in de vorm van YouTube tutorials en energizers en de miniconcerten zijn de komende weken te zien en te beluisteren via de nieuwspagina op ontdekscala.nl en social media.

Energizers

Voor alle leerkrachten, kinderen en moeders en vaders - die nu ook juf of meester zijn, biedt Scala energizers en tutorials. Op de website, het You Tube kanaal en de Facebookpagina van Scala zijn vanaf nu inspirerende lessen beeldende kunst, vrolijke muzieklessen en swingende danslessen te vinden. De kijkers leren hier veel van en kunnen creatief bezig gaan. Zo laat Marjelle Barneveld zien hoe kinderen een beestachtig kunstwerk maken in de stijl van Eric Carle van het prentenboek Rupsje Nooitgenoeg. Meester Jan vertelt hoe ze muziek kunnen maken met oude rommel en Mirjam Slats leert liedjes.

Concerten

Er gebeurt meer achter de gesloten deuren. De afgelopen dagen hebben muziekleerlingen gehoor gegeven aan een oproep om een muziekstuk op te nemen. Er zijn opnames gemaakt, die samen miniconcerten vormen. De filmpjes stuurt Scala naar verzorgingshuizen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen waar mensen nu geen bezoek kunnen ontvangen. Het eerste miniconcert komt aanstaande woensdag online op ontdekscala.nl en Facebook, zodat iedereen kan meegenieten.

Wie een linkje of de filmpjes op een andere manier wil ontvangen, kan een e-mail sturen naar gj.rutgers@ontdekscala.nl.