Schilderijen oud-inwoner Jack de Boer te zien in het Stadsmuseum

Een stadsgezicht van Jack de Boer.

Expressionistische werken van de in Vollenhove geboren kunstenaar Jack de Boer zijn nu te zien in het Stadsmuseum aan de Bisschopsstraat 36.

Jack de Boer (1963) uit Hengelo is geboren in Vollenhove. Geïnspireerd door oude foto’s van zijn geboorteplaats maakte hij een hele serie olieverfschilderijen. Het zijn kleurrijke beelden die een gevoel proberen over te brengen. Daarmee worden het eigen expressies van de werkelijkheid, soms wat meer en soms wat minder abstract. Er moet volgens Jack bezieling in een schilderij tot uitdrukking komen. Dat is wat hij probeert over te brengen. Zijn stijl vertoont verwantschap met het expressionisme en met schilders van de Groninger Ploeg.
De schilderijen zijn nu te zien in het Stadsmuseum, tot en met 24 oktober. Zie voor zijn werk ook www.jackdeboer.exto.nl

Het Stadsmuseum is weer geopend, op maandag van 10.00 tot 14.00 uur en van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Vanwege coronamaatregelen voorlopig nog alleen na reservering via aanmelden@chcvollenhove, het webformulier Aanmelding bezoek Stadsmuseum of telefonisch tijdens openingsuren. De entree voor het museum bedraagt 4 euro en 2 euro voor kinderen.

Nieuws

Meest gelezen

menu