Soroptimisten en Filmhuis De Meenthe vertonen film ‘The Wife’

Pixabay

Steenwijk Tijdens Internationale Vrouwendag op zondag 8 maart wordt er wereldwijd stilgestaan bij de strijd van vrouwen voor zelfbeschikking, individuele rechten en vrijheid. Door Soroptimistenclub De Kop van Overijssel wordt op deze dag, in samenwerking met Filmhuis De Meenthe, de film The Wife vertoont.

De Soroptimisten zetten zich al jarenlang in voor wereldwijde verbetering/uitbreiding van rechten voor vrouwen en kinderen, en willen daar op Internationale Vrouwendag ook graag aandacht aan besteden. „In The Wife ziet u het proces van Joan (Glenn Close) die na jarenlang in de schaduw van haar man Joe (Jonathan Pryce) gestaan te hebben, een verlate stap naar voren doet”, laat de Soroptimistenclub weten.

Het verhaal

Achter elke grote man schuilt een grote vrouw, en dat is zeker ook in The Wife het geval. Schrijver Joe Castleman (Jonathan Pryce) ontvangt in Stockholm de Nobelprijs voor literatuur: de hoogst mogelijke eer, die hij tracht te delen met zijn vrouw Joan, gespeeld door Glenn Close. Joan is de ideale vrouw: meelevend, maar ook gevat en praktisch (neem je pillen, strek je benen). Ze houdt duidelijk nog van de man op wie ze veertig jaar eerder als veelbelovende literatuurstudente verliefd werd, maar iets in haar staat op springen. Uit flashbacks blijkt dat ze als ‘mevrouw Castleman’ wel erg veel van haar identiteit heeft ingeleverd.

Goed doel

De film begint om 11.00 uur in het Vestzaktheater van De Meenthe. Kaarten zijn te verkrijgen via www.demeenthe.nl of bij de kassa van De Meenthe. Aansluitend aan de film wordt er een lunch geserveerd waar. Wie mee wil eten kan zich aanmelden bij De Meenthe.

De opbrengst van deze ochtend wordt door de Soroptimisten club De Kop van Overijssel, gedoneerd aan de Voedselbank Steenwijk.