Sterpianiste Valentina Tóth brengt muziektheater naar de Oldenhof

Valentina is niet alleen een groot pianotalent, ze is ook een voortreffelijke actrice en zangeres. Eigen foto

Vollenhove Valentina Tóth presenteert op zondag 8 maart samen met pianist Lucas van der Vegt en accordeonist Robbrecht Van Cauwenberghe haar muziektheater ‘Icarus’ op de Oldenhof in Vollenhove.

Op haar vijftiende speelde Valentina al in de Carnegie Hall in New York en op haar achttiende won ze met haar debuut-cd de Diapason d’Or, een prestigieuze Franse onderscheiding. Valentina is niet alleen een groot pianotalent, ze is ook een voortreffelijke actrice en zangeres. En dat laat ze horen en zien op zondag 8 maart, 15.30 uur op het landgoed de Oldenhof.

Grote onderscheiding

Valentina studeerde in 2018 met ‘grote onderscheiding’ af aan de RITCS, de toneelacademie in Brussel. Ze is niet alleen actief als actrice, maar ook als theatermaker. ‘Icarus’ is een van haar succesvolle producties en het gaat over een jongen die samen met zijn vader gevangen zit, maar probeert te ontsnappen. Vader en zoon besluiten te gaan vliegen en doen dat met zelfgemaakte vleugels. Gelukkig krijgen ze hulp van allerlei merkwaardige personages, zoals een neurotische politieagent, een kwebbelende dame en een orakelende tovenaar.

‘Icarus’ is een kleurrijke en heel aantrekkelijke theaterproductie waarin wordt gedanst, geacteerd en gemusiceerd. Reserveren is noodzakelijk en dat kan via: www.lentepodiumblokzijl.nl , Tine Nouwen (0527) 291784, pt.nouwen@planet.nl of Eva Schepers (0527) 202988, eva.schepers.kipp@gmail.com