Taman Indonesia verlengt expo Wayang Stories

Kallenkote Dierenpark Taman Indonesia wil haar winterexpo ‘Wayang Stories’ extra aandacht geven in de voorjaarsvakantie.

In de voorjaarsvakantie staan interessante activiteiten op de planning. Een wayang workshop, een wayang spreekuur, rondleidingen langs de expo en een heuse wayang voorstelling over Kantjil, het kleine dwerghertje. Taman Indonesia heeft besloten deze activiteiten hoe dan ook door te laten gaan. ‘Omdat het nu niet ‘live’ kan in het park zelf, houden we de activiteiten allemaal online. De wayangpoppen, en de daarbij horende verhalen en inspirerende activiteiten verdienen het om bekeken te worden ‘ aldus Marlisa Wareman.

Wayang Workshop 19 & 26 februari

Dominique van theater Djempol leert je zelf een schaduwpop te maken, waarmee je thuis je eigen schimmenspel kan creëren. Materialen: papier, een stok, licht en een goed humeur. Leuk voor kinderen èn ouders! Extra leuk: doe eerst een rondleiding langs de wayangpoppen voor inspiratie. Aanvang rondleiding 14.00 uur. Aanvang workshop: 14.30 uur, aanmelden verplicht via info@taman-indonesia.nl Deelname is gratis. Aanmelden voor de workshop, kan door gebruik te maken van de link die in de nieuwsbrief verstuurd wordt.

Schimmenspel voorstelling Kantjil 21 februari

Kijk mee naar de avonturen van Kantjil, het slimme dwerghertje op het witte schaduwdoek! Kantjil is een Indonesische sprookje waarbij de fabelachtige dieren een grote rol spelen. Na afloop is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen over het schaduwtheater, en hoe jij dat ook thuis kunt proberen! Aanvang 14.00 uur. Aanmelden niet verplicht, deelname is gratis.

Maak je eigen wayangtheater van een pizzadoos 23 februari

Je eigen mini wayang theater in huis? Dan kan! Heel simpel leren we je in deze workshop hoe je je eigen wayangtheater kan maken van een pizzadoos. Maak tevens de ornamenten, en natuurlijk je poppetjes. Speel met licht en schaduw effecten. Welk verhaal ga jij maken? Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Altijd in samenwerking met de ouders! Deelname is gratis. Via onze nieuwsbrief ontvang je de link om via ZOOM mee te doen aan deze interactieve workshop.

Wayang Spreekuur 24 februari

Ben je in het bezit van een wayang golek pop? Dat is een houten pop uit Indonesië die gebruikt wordt in het wayang theater om de klassieke en moderne verhalen te vertellen. Op 24 februari kun je de pop laten zien aan een echte kenner om meer te weten te komen over de pop, en het figuur die hij voorstelt. Aanvang 14.00 uur (online via facebook). Aanmelden met een pop verplicht via info@taman-indonesia.nl, liefst met foto van de pop. Deelname is gratis, en wordt uitgezonden via facebook.

Wayang Tours 16,18,25 februari

Ga samen met Marlisa, eigenares van het park, langs de wayang tentoonstelling, en luister naar haar stories. Elke tour gaat ze langs een andere vitrine en vertelt jou de verhalen van de wayangpoppen. Aanvang rondleidingen: 14.00 uur. Aanmelden niet verplicht, deelname is gratis, en wordt uitgezonden via facebook.

De tentoonstelling ‘Wayang Stories’ zal verlengd worden tot en met 25 april. We hopen de bezoekers na de lockdown nog een extra maand te mogen vermaken met onze WinterExpo ‘Wayang Stories’.

Online of in het dierenpark?

Het programma zal wanneer het park weer geopend mag zijn, weer opgepakt worden in het dierenpark zelf. Nu het park nog in een lock-down verkeerd zal het programma plaatsvinden online op het internet. Houdt hiervoor de facebook pagina van het park in de gaten! Of volg de links via de website www.taman-indonesia.nl

Dierenpark Taman Indonesia |Kallenkote 53 | 8345 HE Kallenkote | www.taman-indonesia.nl