Toeristische Informatiepunten in Westerveld bomvol met informatie. 'Toeristen weten Drenthe te vinden'

Hennie Zoer hoopt dat toeristen zich welkom voelen bij de TIP-kantoren. Foto: Andrë Weima

„Het hoogseizoen is begonnen en de mensen weten Drenthe te vinden”, vertelt Hennie Zoer, coördinator van de Tourist InfoPunten (TIP) in Westerveld.

De gemeente Westerveld heeft in vier dorpskernen een TIP-kantoor: Diever, Dwingeloo, Havelte en Vledder/Frederiksoord. „Het toeristisch informatiepunt is een soort bibliotheek met veel informatie. Voor de toerist of recreant, maar ook van en voor (recreatie)ondernemers”, legt Hennie Zoer uit. Zo zijn er verschillende wandel- en fietskaarten te koop, met daarop diverse routes vermeld, gratis brochures van overnachtingsmogelijkheden, horeca en uitstapjes.

Eigen karakter

De informatiepunten hebben allemaal een eigen karakter, met vrijwilligers die informatie verstrekken over de totale én de specifieke omgeving. Zo heeft het kantoor in Diever een tentoonstelling over de toneeluitvoeringen in het Shakespearetheater en is het startpunt van fiets- en wandeltochten in het Drents Friese Wold. De vestiging in Havelte staat op de Holtingerpoort, die toegang geeft tot een natuurrijk gebied gevormd door ijs en oorlog.

In de monumentale boerderij aan de Brink in Dwingeloo (voorheen de bibliotheek) werkt de TIP samen met Astron. Zij hebben daar een science hub ingericht met wetenswaardigheden. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd wat de functie is van de radiotelescoop, die aan de rand van het Dwingelderveld staat.

De vierde locatie, Frederiksoord, hoofdplaats van de Koloniën van Weldadigheid, is in het museum De Proefkolonie, waar het verhaal van Johannes van den Bosch in beeld wordt gebracht. Rond 25 juli wordt bekendgemaakt of zij de Werelderfgoed status krijgen toegewezen.

Wegwijzer

„Dat gun je toch iedereen, de rust en ruimte hier. Ontspanning en kunnen genieten van de goede dingen in het leven. Heerlijk om mensen blij te maken in een ongedwongen sfeer en een ‘wegwijzer’ daarin te kunnen zijn”, vertelt Zoer enthousiast. Ook een wegwijzer worden in de gemeente Westerveld? Stuur voor meer informatie een bericht naar info@stpw.nl

Nieuws

menu