Toutenburgher muzikanten serveren muziek-buffet

Nico Schouten uit Havelte werd gehuldigd. Toutenburgher Muzikanten

Marknesse In Marknesse werd het publiek zaterdag getrakteerd op de 7e editie van het Muziek-Buffet, geserveerd door de Toutenburgher Muzikanten uit Vollenhove. Bezoekers konden luisteren en kijken naar het optreden en aansluitend deelnemen aan een warm en koud buffet.

Het optreden werd gehouden in Boerderijherberg Lavandula. Voorzitter Andries Bakker kon namens de kapel veel belangstellenden welkom heten.

Volksmuziek

De muzikanten brachten, onder leiding van kapelmeester Gerrit te Vaarwerk, Nederlandse, Duitse, Oostenrijkse en Tsjechische volksmuziek ten gehore en kregen hierbij assistentie van zangeres Karin Hamminga en zanger Sjaak van Leeuwen. Samen wisten zij het publiek zodanig te inspireren dat zij spontaan een aantal bekende liederen zoals ‘Hoor je het ruisen der Golven’ en ‘Tulpen uit Amsterdam’ uit volle borst meezongen.

Huldiging

Het werd een sfeervolle en gezellige muzikale middag. Het optreden werd afgesloten met het nummer ‘Bis bald auf Wiederseh'n’. De voorzitter heeft ook nog een jubilaris in het zonnetje gezet. Nico Schouten uit Havelte werd gehuldigd omdat hij 75 jaar muzikant is. Nico speelt nog met veel enthousiasme op schuiftrombone.

Nieuws

menu