Tuinen Drentse Hooglanden zondag geopend

De tuin van Chris Bruinsma in Zuidwolde. Foto: Chris Bruinsma

Zondag 1 augustus zijn de 4 tuinen van de Drentse Hooglanden, zonder afspraak vooraf, weer te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

Deze 4 tuinen trekken jaarlijks veel bezoekers en zijn inmiddels ook in diverse bladenreportages verschenen. De tuinen zijn aangesloten bij de Nederlandse tuinen stichting en de Ned.-Duitse stichting het tuinpad op.

Het gaat om volgenden tuinen: in Ruinen de tuin ‘t Noamdhuusie: een romantische cottage tuin met oude vruchtbomen ,heemplanten en kunst van de eigenaar Harm Echten. In Zuidwolde de tuin van Chris Bruinsma: een tuin met markante heggenstructuur, weelderige borders, vijvers met grote planten groepen, rozen, vaste plantenborders en verrassende doorkijkjes. In Elp de tuin ‘t Vlijtig Loesje: een landschapstuin met bijzondere bomen, struiken vijvers en wilde plantenweide, met in de tuin kunst van Loes Barendregt. De vierde tuin is in Hijken: de tuin ‘De Roos van Hijken’ met kleurrijke borders, bijzondere planten, grassen, rozen en een oude boomgaard. In de tuin keramiek van de tuinman en zilver van de tuinvrouw. Voor meer informatie . zie www.hettuinpadop.nl

Nieuws

menu