Tweelingzusjes geven concert in de Mariakerk

Mirjam en Sandra Karres. Foto: Karresmusic.com

Stichting Muziek in de Mariakerk Ruinen organiseert op zondag 19 september een concert verzorgd door de tweelingzusters Sandra (viool) en Mirjam Karres ( piano).

De tweelingzusjes spelen werken van G. Fauré, M. Ravel, C. Debussy, E. Granados en C. Saint-Seans. Sandra studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde masterclasses o.a. bij Herman Krebbers. Ze speelde met het Gustav Mahler Jugend rchester o.l.v. Abbado en Boulez en later bij Holland Symfonia en het Nederlands Philharmonisch orkest. In 1995 maakte ze met Mirjam een toernee door Azië.

Mirjam studeerde piano aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze nam deel aan diverse festivals o.a. in Vermont- USA en speelde met het Heemsteeds Philharmonisch Orkest pianoconcerten van Rachmaninoff en Schumann. Met Carel ter Linde trad ze op In het literaire programma “Om een zin”. In 2014 richtte ze de Vrije muziekschool Spaarne op in Haarlem.

Het concert wordt tweemaal gegeven: om 14.00 uur en om 15.30 uur. De toegang bedraagt 15 euro per persoon, kinderen tot 18 jaar gratis. Reserveren is noodzakelijk via het e-mailadres: muziekindemariakerk@gmail.com of telefonisch 0522 452003 (tussen 16.00 u en 18.00 uur).

Nieuws

Meest gelezen

menu