Uit de Lappenmand: zomerconcert bij museumboerderij De Karstenhoeve

sinje kiel met haar kraai, het kraaienvrouwtje in de sneeuwkoningin

sinje kiel met haar kraai, het kraaienvrouwtje in de sneeuwkoningin Foto: kees van de veen

Zondagmiddag 22 augustus treedt het duo Sinje Kiel & Elly van Munster op met het programma ‘Sick of Love’. Een speciaal voor het museum gemaakte voorstelling, waarbij de bezoekers vanuit het TBC- huisje in de voortuin en binnen op verschillende plaatsen zullen worden toegezongen.

De boerderij de Karstenhoeve ontstond aan het eind van de zeventiende eeuw (rond 1680). Muziek uit diezelfde tijd, liederen als ‘Doen Daphne d’overschoone maegt…’ en werken van Henry Purcell en John Dowland, op deze plek te laten klinken geeft de expositie In de Lappenmand een extra dimensie en zorgt voor een bijzondere concertbeleving.

Inloop vanaf 14.00 uur, de voorstelling begint om 14.30 uur. Ook een rondleiding over de expositiezolder In de lappenmand staat op het programma. Hierin aandacht voor vroegere epidemieën, bijzondere geneeswijzen, kwakzalverij, bijgeloof en de slechte hygiënische omstandigheden uit vroegere dagen.

Toegang 15 euro, contactloos en met pin te betalen bij de ingang, jongeren tot 16 jaar gratis. Reserveren is noodzakelijk i.v.m. beperkt aantal bezoekers en afstand houden. Aanmelden kan via info@karstenhoeve.nl of markiezinvandrenthe@gmail.com

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Gemeente de Wolden.