Vaartochten met KU11 door de Weerribben

Vaartochten met de KU11 door de Weerribben. Eigen foto

Kuinre - De Kuunder Punter KU11 vaart in juni volop door de Weerribben. Op elke zaterdagmiddag kunnen mensen een vaartocht maken met het historische scheepje.

De KU11 is de laatst overgebleven originele Zuiderzeepunter, gebouwd in 1912 en afkomstig uit de vissersvloot van Kuinre. Dit varende monument wordt nu liefdevol onderhouden door vrijwilligers van Stichting Kuinre in Promotie (SKIP). Van de schipper krijgen de deelnemers alle bijzonderheden te horen over de in 1912 gebouwde KU11. Op 4 juni is een natuurgids van IVN Noordwest-Overijssel aan boord, die alles vertelt over de ontstaansgeschiedenis van “De Weerribben” en de vele (zeldzame) planten en dieren die er voorkomen.

Bij voldoende wind wordt er gezeild en als dat niet mogelijk is wordt de elektrische fluistermotor ingeschakeld. De KU11 vaart op zaterdagmiddagen van 13.30 tot 15.30 uur. De afvaart is bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Hoogeweg 27 in Ossenzijl. Opgave en informatie: Jelte Mulder, telefoon 06-23688813.

Nieuws

menu