Verbinding zoeken: zomerexpositie in Het Lam Blokzijl

Textiel van Helma Lok-Hörnemann.

In het Doopsgezinde kerkje Het Lam is van 31 juli t/m 15 augustus nieuw werk te bewonderen van Carola Mokveld, Alie de Boer, Ria Penthum en Helma Lok-Hörnemann.

Het viertal exposeert, wegens succes, voor het vijfde jaar in het prachtige kerkje in Blokzijl. Er is nieuw werk te zien o.a. assemblages, installaties, fotografie, objecten, textiel. De 4 kunstenaars hebben zich door het thema ‘verbinding zoeken’ laten inspireren.

De inspiratiebronnen van Alie de Boer haalt zij uit alledaagse voorwerpen afgedankt, verroest, of in bepaalde staat van vergaan. Samen met soms fotografie zoekt zij naar een nieuwe kwetsbare werkelijkheid. Het werk van Carola Mokveld laat de menselijke behoefte zien van verbinden. Of het nu gaat om verbinding met elkaar, de natuur of met onszelf, steeds weer wordt opnieuw naar verbinding gezocht waar een helende werking vanuit kan gaan. Ria Penthum is gefascineerd door het leven in de diepzee. De vreemdsoortige wezens – organismen – die leven in de pikdonkere diepte heeft zij getransporteerd naar een nieuwe omgeving. Beelden van verbondenheid met herinneringen uit het leven staan centraal in de foto’s, mono-printen en textiel van Helma Lok-Hörnemann.

Kunst & Kerkje zijn beide de moeite waard om te bezoeken. ‘Verbinding zoeken’ is te zien van 31 juli t/m 15 augustus 2021 in het doopsgezinde kerkje Het Lam aan de Breestraat 2, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.

Nieuws

menu