Vollenhove maakt zich op voor Corso

Corso Fulnaho met Onder mijn Hoede Wilbert Bijzitter

Vollenhove - Het bloemencorso op zaterdag 25 augustus 2018 is de afsluiting van een corsofeestweek, die vandaag is begonnen. De hele feestweek zijn er schitterend versierde straten, deze zijn ’s avonds verlicht.

De feestweek is al begonnen met de rondgang van Vollenhoofsch Fanfare. Woensdagmiddag 22 augustus is er kindermiddag in de feesttent vanaf 14.00 uur en ’s avonds staat om 19.30 uur de verkiezing van de Dahliaprinses en de Dahliakoninging op het programma in de feesttent.

Heel Vollenhove Bakt

Naast deze verkiezingen is er woensdagavond een nieuw evenement: ‘Heel Vollenhove Bakt.’ Bakkers en baksters bakken cupcakes en versieren deze woensdagavond in de tent. Donderdagavond is er een spelletjesavond voor jong en oud vanaf 19.00 uur, met om 20.30 uur de prijsuitreiking van de straatversiering door de Dahliakoningin en de Dahliaprinses.

Vrijdagavond 24 augustus wordt er hard gewerkt aan de versierde wagens, die op zaterdag 25 augustus hun rondgang gaan maken.

Om 10.00 uur begint zaterdag het kindercorso (gratis entree) en om 13.00 uur is er muziek van verschillende dweilorkesten als voorprogramma voor het Middagcorso, dat om 14.00 uur begint. De elf prachtige corsowagens One Man Band (Twee Nijenhuizen), Roadhogs (De Vereniging), Subway Scene (’t Jakan), Bespiegeling (Rataplan), Mimicry (Excellent), Shark (Fulnaho), Nooit meer Terug (Nameless), Kappen! (Venomenaal), Alert (Stark Wark), Gekielhaald (Fatal Attraction) en Mijn Moment (Geniaal) komen voorbij glijden, begeleid door verschillende muziekkorpsen.

Rond 17.00 uur is op het sportveld de jaarlijkse Taptoe en om 20.30 uur gaat het Avondcorso van start en maken de (verlichte) corsowagens een tweede rondgang door de straten van Vollenhove. Afsluitend begint om 22.00 uur de grote feestavond met livemuziek.

Nieuws

menu