Weldadige Culinaire wandeling door Kolonie III

In het weekend van 14 en 15 augustus staat de Culinaire Weldadige Wandeling ook op het programma. Foto: Julia Lenstra

Het weekend van 14 en 15 augustus is alweer het laatste van een serie weekenden “Welkom in weldadig Willemsoord”. Weer veel te zien, te horen en te doen voor jong en oud. Dit weekend wordt het vaste programma uitgebreid met een Weldadige Culinaire Wandeling.

Op beide dagen kun je komen genieten van al het moois en lekkers dat Kolonie III te bieden heeft. Het programma is op zaterdag tussen 11.00 en 16.30 uur en op zondag tussen 12.00 en 16.30 uur. Tijdens dit laatste weekend serveren Eethuys de Steen en Maat Catering 4 heerlijke hapjes langs een unieke route door de Kolonie Willemsoord en Desperado Kolonie Marijenkampen. Deelname kost slechts € 15,00 ( inclusief de route en 4 heerlijke happen) . De start en finish is bij Eethuys de Steen aan de Steenwijkerweg 155 in Willemsoord. Je kunt kiezen tussen twee routes, één korte van ongeveer 5 kilometer en een tweede route van 8 á 10 kilometer. De wandeling is meteen de kans om de mooie geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid te ontdekken. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op weldadigwillemsoord.nl

Het basisprogramma van Weldadig Willemsoord bestaat uit een expositie van doopjurken en het inzien van oude trouw- en doopboeken in het koloniekerkje aan de Steenwijkerweg. VRT tour, audiotour en start paupergames voor kids bij Eethuys de Steen ook aan de Steenwijkerweg. De expositie Gouden Bergen door 16 kunstenaars uit de regio en niet te vergeten zijn er 2 stambomen te zien van bekende Kolonie III families Vormeer en Kamans in et Kloniehuus aan de Paasloregel. Beide dagen geven een aantal kunstenaars demonstraties van hun kunnen. Daniëlle Broekhuizen zal o.a. een demonstratie geven van kantklossen met zilverdraad.

De kolonie expres staat steeds voor de bezoekers klaar om een rijtoer te maken door kolonie III, de Pol en Huttenbarg (Marijenkampen). Start Kerk/de Steen en eindpunt bij et Kloniehuus.

Als extra’s deze laatste keer:

zaterdag 14 augustus: laat je vervoeren door een paard en wagen.

zondag 15 augustus: om 14.00 uur is er een mini-concert van harpiste Marije Vijselaar en fluitiste Linda Speulman in het Koloniekerkje, om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. In Et Kloniehuus laat Liesbeth Duyf van ‘t Zilveren Belletje de poppenkastpoppen tot leven komen tijdens de voorstelling Jan Klaassen in de Kolonie. Een poppenkast voorstelling voor jong en oud.

Kortom: Kolonie III staat voor u klaar. Duik in de geschiedenis van de Kolonie van Weldadigheid en laat je verrassen. Nagenoeg alles heeft een vrij entree. Actuele info via wildadigwillemsoord.nl

Nieuws

menu