Onderzoek: kledingkeuze collega’s blijkt grote ergernis op kantoor

Foto: Shutterstock

Lekker in je joggingbroek achter de laptop: als je thuis werkt maakt het eigenlijk niet zo veel uit wat je ’s ochtends aantrekt. Maar als je een werkdag op kantoor moet doorbrengen, is het slim om iets langer na te denken voordat je iets uit de kast trekt. Uit recent onderzoek blijkt namelijk dat veel werkende Nederlanders zich regelmatig storen aan de kledingkeuze van collega’s.

Maar liefst 37 procent van alle mensen ergert zich weleens aan de kledingstijl van collega’s, zo blijkt. Om toekomstige ergernissen zoveel mogelijk te voorkomen, pleit meer dan de helft van alle ondervraagden voor één duidelijke richtlijn vanuit hun werkgever op het gebied van kleding.

Met veertig procent storen vrouwen zich vaker aan de kledingkeuze(s) van collega’s dan mannen (35 procent). Desondanks zijn laatstgenoemden vaker voorstander van een door de werkgever voorgeschreven kledingregime: 55 tegenover 52 procent.

Naar huis sturen

Duidelijke voorschriften werken alleen wanneer ze ook worden gehandhaafd. Bijna driekwart van alle werkende Nederlanders vindt daarom dat hun werkgever een collega die zich niet representatief kleedt mag verplichten iets anders aan te trekken.

Maar liefst 53 procent van de respondenten vindt zelfs dat een niet-representatief geklede collega door zijn werkgever naar huis mag worden gestuurd. Vooral vrouwen zijn streng: 74 procent van hen wil dat slecht geklede collega’s zich voortaan verplicht omkleden, tegenover slechts 69 procent van alle mannelijke ondervraagden.

Vacatures

Werkvoorbereider Modulaire Bouw

Qomplex

Werkvoorbereider Infra

Geomaat

Lid Raad van Toezicht | financieel profiel

Talent Performance namens Alliade

Nieuws

menu