45 jaar Toyota Van der Linde Steenwijk

Marcel van der Linde (links) en Tjakko Koldewijn bij de nieuwe Suzuki Vitara en de nieuwe Toyota Corolla. Sieb van der Laan

Steenwijk - Autobedrijf Van der Linde in Steenwijk is al 45 jaar Toyota-dealer en al bijna 35 jaar gevestigd op bedrijventerrein Groot Verlaat in Steenwijk.

Eigenaar Marcel van der Linde: ‘We bedienen een grote regio, namelijk de gemeente Steenwijkerland en sinds twee jaar ook de Noordoostpolder.’ Van der Linde Steenwijk heeft in 2017 collega-dealer Toyota Bakker en Van Duren in Emmeloord overgenomen. En begin dit jaar heeft Van der Linde Steenwijk het Suzukidealerschap, vijf medewerkers en het klantenbestand van Han Schilder in Emmeloord overgenomen.

Pionier

Zoveel geschiedenis betekent ook: de technische ontwikkelingen volgen. Toyota is pionier op het gebied van elektrisch en hybride rijden en dit jaar biedt Toyota vele nieuwe en prachtige modellen. Veel van deze auto’s zijn hybride zijn. ‘Toyota was pionier op dit gebied, heeft daarmee een lans gebroken en heeft al 20 jaar ervaring in het maken van hybride auto’s. Hybride rijden houdt in: standaard automaat, de zuinigste benzinemotor en lage onderhoudskosten. De hybrides van Toyota rijden tot vijftig procent van de tijd elektrisch en er werden al 1,2 miljard emissieloze kilometers gereden met hybride Toyota’s in ons land.’

Nieuwe Corolla

De nieuwe Aygo, C-HR, de Corolla (terug van weggeweest) en de RAV4 staan in de showroom te pronken. De is Corolla in volle glorie terug in het aanbod van het merk, als Hatchback, Sedan en Touring Sports. Een benzine- en een hybrid-versie maken deel uit van het aanbod.

Proace City

Nog niet in de showroom, maar wel te bestellen is de bedrijfsauto Proace City. Het is de eerste compacte, lichte bedrijfswagen. Die komt er in twee lengtematen en heeft een laadvolume van 3,3 of 3,9 m3. Beide lengtematen kunnen minimaal twee Europallets vervoeren. De Toyota Proace City wordt ook leverbaar als personenversie met vijf of zeven zitplaatsen.

Naast het dealerschap van Toyota biedt Van der Linde veel meer. Eigenaren van alle merken kunnen hier terecht. Ook voor schadeherstel of een voorruit vervangen kan men bij Van der Linde in Steenwijk terecht. De klantgerichtheid en de service worden goed gewaardeerd, zo blijkt ieder jaar consequent weer uit het klanttevredenheidsonderzoek.

www.toyota-steenwijk.nl

Nieuws

menu