Aangeboden door: kunstgrasdirect.nl

Altijd een strak en groen gazon!

Foto: pexels

Januari is een mooi moment om plannen voor de tuin te gaan maken. Terwijl de planten in alle rust overwinteren kijken wij alweer vooruit naar het voorjaar. We verheugen ons op de uitlopende planten, het frisse groen en het lekkere zonnetje.

Een groene basis

Een aansprekende tuin vraagt om een goede basis. Een mooi gazon, een fijn terras en een prettige structuur. Het gazon is regelmatig een bron van ergernis. Veel onderhoud terwijl het eindresultaat toch niet is wat je ervan verwacht. Denk daarom eens na over het vervangen van je gazon door een van kunstgras . Je kunt het bemesten achterwege laten, hoeft niet meer wekelijks te maaien en toch beschik je over een altijd groen gazon. Kunstgras is ijzersterk en verdraagt intensief gebruik. Het zwembadje van de kinderen kan rustig op een vaste plaats blijven staan, zonder dat er gele plekken in je gazon ontstaan. Tuinstoelen zullen niet langer wegzakken in het gazon, maar hooguit een kleine afdruk achterlaten.

Praktisch

Naast dat kunstgras eenvoudig in het onderhoud is, heeft kunstgras kopen nog een aantal andere positieve eigenschappen in tegenstelling tot tegels is het waterdoorlatend. Dat scheelt enorm bij een forse regenbui (en daar hebben we steeds vaker last van!) en is goed voor de omliggende borders. Het regenwater zakt door het gras en wordt opgenomen door de bodem. Daarmee draagt het aangelegde kunstgras bij aan een betere grondwaterstand en voorkomt problemen in periodes van grote droogte. Tegelijkertijd zal er in een goed aangelegd gazon kunstgras niet of nauwelijks onkruid groeien en geef je je gazon moeiteloos een mooi strakke afscheiding, zonder dat de kantjesknipper erbij aan te pas hoeft te komen.

Voor iedere tuin

Kunstgras komt in iedere tuin tot zijn recht. Denk aan een tuin op het zuiden, waarin het onderhoud van het gazon een enorme klus is. Het is dan een goed alternatief voor een altijd groene basis. Een tuin die uit praktische overwegingen voornamelijk bestraat is, krijgt een vriendelijke uitstraling van kunstgras. Het onderhoud blijft beperkt, maar de waterdoorlaatbaarheid van de tuin neemt met sprongen toe en de uitstraling van de tuin wordt met kunstgras een stuk zachter en natuurlijker. Maar ook een balkon of een dakterras krijgt een natuurlijkere uitstraling met een basis van kunstgras.

Natuurlijke uitstraling

Kunstgras is er in diverse soorten en uitvoeringen. Door het gebruik van draden van verschillende lengte en dikte krijgt het gazon een natuurlijke uitstraling en is deze nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden. Kortom, overweeg bij het maken van tuinplannen dit voorjaar een de aanleg van een kunstgrasgazon.

Nieuws

menu