Autobedrijf Van der Linde Meppel blijft positief: 'We gaan gewoon knallen tot het einde van dit jaar'

Danny Steffens (r) en Bartjan Houwelingen bij de nieuwe Toyota Yaris Cross in de showroom bij Van der Linde Meppel. Foto: Daan Prest

Autobedrijf Van der Linde Meppel - Toyota blijft ook in dit rare coronajaar positief. Zo was de Toyota Yaris de auto van het jaar en staat het automerk Toyota op de derde plek in de verkooplijstjes. „We gaan gewoon knallen tot het einde van dit jaar”, vertelt een optimistische directeur Marc-Jan van der Linde.

Door het wereldwijde chiptekort hebben veel automerken te maken met langere levertijden. De vraag naar auto’s stijgt, maar fabrikanten zijn door het chiptekort niet altijd in staat om sneller te produceren. Deze problemen gelden ook voor Autobedrijf Van der Linde en Toyota, maar toch wil Van der Linde benadrukken dat dit geen probleem is om momenteel een nieuwe auto te kopen. „Want wie nu bestelt, die rijdt begin volgend jaar gewoon in zijn nieuwe auto. Daar gaan we voor. Toyota heeft door het productieproces relatief minder last van het tekort. Wat dat betreft blijven we ondanks de leverproblemen gewoon gas geven.”

Terugblikkend op dit jaar heeft Van der Linde dan ook alleen reden om positief te zijn. Zo werd begin dit jaar de nieuwe Toyota Yaris gekozen tot Auto van het Jaar 2021. En sinds kort staat ook de Yaris Cross in de showroom bij Van der Linde Meppel. „We hebben daarmee een hele mooie auto staan. De Yaris Cross heeft de stoere uitstraling van een SUV”, vertelt Van der Linde.

Bijzonder zuinig

De Toyota Yaris Cross is een puur Europese auto. De Europese afdeling van Toyota heeft de Yaris Cross ontwikkeld en heeft de compacte SUV perfect afgestemd op de wensen van de Europese klant. De Yaris Cross is een bijzonder zuinige SUV. Dat komt niet alleen door zijn compacte afmetingen, maar is ook te danken aan de hybride aandrijving – een techniek waarmee Toyota een uitstekende reputatie heeft opgebouwd. De Yaris Cross is niet alleen comfortabel, maar onderscheidt zich ook met een sportief en scherp rijgedrag. Daarmee biedt de auto de stoere uitstraling van een SUV, het praktische gebruiksgemak van een compacte hatchback en de leuke rijeigenschappen van een sportieve auto.

„Voor de klanten die komen kijken bij de Cross maar de auto toch iets te groot vinden hebben we natuurlijk ook de normale Toyota Yaris in de showroom staan”, vertelt Van der Linde. „Dit was de auto van het jaar en daar zijn we natuurlijk ook trots op.”

Nieuwe verse krachten

Het autobedrijf uit Meppel heeft sinds kort zijn verkoopteam uitgebreid en is klaar voor de rest van het jaar. „Sinds kort hebben we Danny Steffens en Bartjan Houwelingen in ons team mogen verwelkomen. Danny heeft al eerder bij ons gewerkt en Bartjan is helemaal nieuw. Daarmee hebben we weer nieuwe krachten rondlopen”, vertelt Van der Sluis. „Het zijn lastige tijden geweest, misschien nog steeds wel. Maar gelukkig krijgen we steeds meer vrijheden terug. We zijn blij dat we open zijn, blij dat we een Car of the Year in de showroom hebben staan en ook de nieuwe Yaris Cross is een auto waar we trots op zijn dat die bij ons in de showroom staat. We zijn daarom gewoon positief gestemd voor de rest van het jaar.”

Autobedrijf Van der Linde Meppel is gevestigd aan de Blankenstein 290.
Meer informatie via www.toyota-meppel.nl .

Nieuws

menu