Aangeboden door: datasciencepartners.nl

Automatisering & machine learning bieden kansen in gemeentes waar werkloosheid laag is

Afbeelding: Pixabay

De laatste jaren hebben we te maken met historisch lage werkloosheidscijfers. Dit is voor werknemers over het algemeen goed nieuws, omdat ze in hogere mate gewenst zijn en daardoor beter behandeld worden en hogere salarissen kunnen eisen. Zo onderhandelt de FNV voor een verhoging van ruim 14% .

Maar voor bedrijven en de samenleving als geheel betekent dit grote uitdagingen. In veel gemeenten, waaronder Steenwijkerland, zijn er zo weinig beschikbare mensen op de arbeidsmarkt dat diverse organisaties in verschillende sectoren vastlopen. Zo sluiten creches op sommige dagen de deuren, kunnen thuiszorgorganisaties de vraag niet aan, loopt de bagageafhandeling bij Schiphol spaak, en kort de NS treinen in. Het lijkt evident dat deze ontwikkeling op maatschappelijk niveau niet goed is voor de welvaartsontwikkeling. Zonder oplossing hiervoor zullen we allemaal moeten wennen aan minder.

Een manier om de nadelen van lage werkloosheid tegen te gaan, is het robotiseren of automatiseren van werk. Binnen organisaties kun je zo veel mogelijk administratieve handelingen automatiseren. Dit zijn immers werkzaamheden die toch al weinig inspirerend zijn. Zo maak je mensen vrij voor betekenisvoller werk. Daar komt bij dat geautomatiseerde processen veel sneller en nauwkeuriger zijn dan mensen. Een no-brainer dus.

Sinds een jaar of 10 waarschuwt adviesbureau McKinsey dat robots al het werk gaan veranderen. Dit heeft tot veel angstreacties geleid. Mensen hebben het gevoel dat banen afgepakt worden door robots. Hoewel het klopt dat robots en automatisering taken overneemt, is de angst dat werk voor mensen verdwijnt ongegrond. Door de toenemende vergrijzing moeten we het werk sowieso al uitvoeren met steeds minder mensen. Daar komt bij dat robotisering zelf ook nieuwe banen creëert. Overall kun je zeggen dat robotisering zelf interessante banen creëert en dat toepassing van automatisering mensen de mogelijkheid geeft een beweging te maken naar betekenisvoller werk. Het stelt ons tevens in staat de toenemende krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden.

Termen als robotisering en automatisering klinken ingewikkeld en bedreigend. Daarom vroegen we adviesbureau Data Science Partners hoe lastig het is om te leren zelfstandig processen te automatiseren en bijvoorbeeld machine learning toe te passen. Hier kan al een start mee gemaakt worden na een tweedaagse opleiding. Het mooie is dat tevens alles wat je moet weten in dit vakgebied openbaar beschikbaar is. Je kunt dus vandaag starten en daar ben je in de wereld van morgen waarschijnlijk maar wat blij mee.

Nieuws

menu