Belangrijkste voordelen van een warmtepomp voor een zwembad

Foto: pexels.com

Foto: pexels.com

Wellicht heb je de verschillende verwarmingssystemen voor zwembaden al vergeleken en de prestaties van de warmtepomp zijn onmiskenbaar. Het is het zuinigste systeem, zowel qua energieverbruik als qua milieu-impact.

Het grootste voordeel komt echter aan het einde van een lange werkdag, wanneer je besluit een ontspannende en regenererende duik in het water te nemen ondanks de afwezigheid van warmte en zon. Dit zijn de vier belangrijkste redenen om te kiezen voor een warmtepomp zwembad .

Een zwembad goedkoop verwarmen

De bouw van een zwembad lijkt een hele onderneming, maar dat is het niet: de meest veeleisende taak (vooral omdat die constant moet blijven) is het onderhoud. Schoonmaken, filter vervangen, afdekken en vooral verwarmen: een mooi (en duur) buitenzwembad of een opblaasbare jacuzzi , dat het huis opwaardeert, kan niet 10 maanden per jaar ongebruikt blijven!

De warmtepomp staat nu hoog op de voorkeurslijst van alle eigenaren van ondergrondse en bovengrondse zwembaden, omdat hij maximale prestaties garandeert door:

  • Minimaal stroomverbruik,
  • Minimaal ruimtebeslag,
  • Weinig lawaai,
  • Weinig impact op het milieu.

Laten we de belangrijkste voordelen van deze keuze eens nader bekijken.

Voordeel 1: lage eigendomskosten

De warmtepomp maakt het mogelijk uitstekende resultaten te behalen bij de verwarming van het zwembad en de exploitatiekosten in verhouding tot de stroomvoorziening onder controle te houden. Hij kan snel worden geïnstalleerd, zorgt voor een verwarmd zwembad en is economisch comfortabel: hij maakt gebruik van hernieuwbare energie omdat hij de buitenlucht gebruikt om warmte op te wekken (evenals andere bronnen die afkomstig zijn van de bodem en het water).

Voordeel 2: geen vervuiling

De warmtepomp is een ecologische generator die het milieu beschermt en niet vervuilt. De geringe impact op het milieu is verzekerd, zelfs wanneer grote wateroppervlakken moeten worden verwarmd: dit betekent een reële besparing op de exploitatiekosten van het zwembad, die verder gaat dan de grootte van het gebouw en de hoeveelheid water voor de warmtetoevoer.

Voordeel 3: autonoom beheer van het gebouw

De werking van de warmtepomp is handmatig en eenvoudig: zelfs als er een technicus nodig is voor de installatie, kan deze het hele jaar door volledig autonoom worden gebruikt zonder dat er voortdurend hulp of tussenkomst van gekwalificeerd personeel nodig is.

Voordeel 4: lange levensduur

De warmtepomp biedt nog een ander belangrijk voordeel: het is een duurzaam en betrouwbaar product. De compressor garandeert langdurige hoge prestaties en efficiëntie (bij normaal gebruik tot 15-20 jaar). Ook de andere onderdelen garanderen een lange levensduur, vooral als de warmtepomp is ontwikkeld met zeer efficiënte en hoogwaardige componenten.

Tot slot:

Enkele van de belangrijkste voordelen van een warmtepomp voor de verwarming van zwembaden in particuliere woningen zijn:

  • Lage exploitatiekosten,
  • Weinig vervuiling,
  • Autonoom beheer van de woning,
  • Lange levensduur.