BoekenVoordeel vraagt faillissement aan vanwege coronacrisis, winkels blijven voorlopig open

Foto: ANP

Boekwinkelketen BoekenVoordeel heeft faillissement aangevraagd. De keten heeft onder meer een winkel in Meppel, Hoogeveen en Steenwijk. Door de gedwongen coronasluiting kwam het bedrijf flink in de problemen.

Ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar is het volgens BoekenVoordeel niet meer verantwoord om verder te gaan met het bedrijf.

BoekenVoordeel heeft in Nederland 86 vestigingen, goed voor iets meer dan 400 werknemers. De winkels zijn voorlopig nog open. Klanten kunnen, na het maken van een reservering, nog producten kopen. Maar er kunnen geen online bestellingen meer gedaan worden.

Laatste ultieme poging

In de afgelopen weken is na alle scenario’s tegen het licht te hebben gehouden nog een laatste ultieme poging gedaan om met de Nederlandse verhuurders tot een oplossing te komen, laat de onderneming weten. „Helaas is recent duidelijk geworden dat ondanks dat een deel van de verhuurders bereid was tot een overeenkomst, er niet voldoende draagvlak was voor de geboden oplossing.”

De Belgische tak van BoekenVoordeel valt buiten de faillissementsaanvraag.