Broekhuis Ford Meppel is klaar voor de toekomst. Verbouwing geeft frisse nieuwe uitstraling

Broekhuis heeft een ingrijpende verbouwing gedaan van de receptie en het magazijn. daarnaast is er een nieuwe monteursruimte gecreëerd. Daan Prest

Meppel/Steenwijk - Er is bij Broekhuis Ford Meppel veel veranderd in het afgelopen jaar. Broekhuis Steenwijk is sinds 1 juni 2020 samengevoegd met de vestiging in Meppel, ook is er sindsdien het één en ander verbouwd. „De klanten uit Steenwijk en omgeving blij zijn met de geboden service vanuit Meppel”, vertelt Erwin Nijsingh, de aftersales manager van de Vesting Broekhuis Meppel over de samenvoeging van de vestiging in Steenwijk en Meppel.

Vestigingsdirecteur Wiebe te Velde legt uit dat er sindsdien veel is geïnvesteerd in de automatisering door de Ford-dealer. Zo is er onder andere een nieuw digitaal plansysteem waarmee ze nu paper-loos werken. „Daarnaast hebben al onze zeven monteurs elk een eigen tablet. Daarmee is de papieren werkorder verleden tijd”, vertelt Te Velde.

„Ook ons magazijn is voorzien van onderdelen die we dagelijks nodig zijn. Denk aan filters, ruitenwissers en accu’s. Allemaal onderdelen om de klant weer snel op weg te helpen. Daarnaast wordt de online werkplaatsplanner al door veel klanten gevonden website van Broekhuis. Daarmee wordt het nog makkelijk om 24/7 je beurt plannen. Naast de ingrijpende verbouwing van de receptie, het magazijn en het creëren van een nieuwe monteursruimte zijn we helemaal klaar voor de toekomst.”

Videobeeld

Broekhuis maakt het voor de klanten ook erg makkelijk om mee te kijken in de garage. De monteurs maken een video waarin ze duidelijk uitleggen wat er aan de auto moet gebeuren. Een transparante manier van werken. „Naar aanleiding van die video nemen wij contact op met de klant. Zij kunnen dan aangeven of ze het eens zijn met de geplande reparaties”, vertelt Wiebe. „We leven in een maatschappij waarin beeld heel belangrijk is. Door het op deze manier uit te voeren komt het verhaal van de monteur rechtstreeks bij de klant. We kunnen vervolgens aangeven wat het gaat kosten en op die manier een passende oplossing zoeken. Soms komt het voor de klant financieel wat beter uit om bepaalde reparaties uit te stellen. Dat overleg verloopt op deze manier heel prettig.”

Ford Dealer

Broekhuis Meppel is officieel Ford Dealer voor de regio. Naast specifiek Ford onderhoud zijn de technici ook gespecialiseerd in universeel onderhoud. „Hierdoor is iedere klant die graag onbezorgd mobiel is en blijft van harte welkom in de vestiging. Ook vindt je bij ons een ruim aanbod aan occasions van andere merken. Als onderdeel van het Broekhuis netwerk kun je hier ook terecht voor alle andere diensten van Broekhuis; nieuwe auto’s, reparatie, schadeherstel, autoverhuur, financieringen, verzekeringen, (private)lease, bedrijfswagens, bedrijfswageninrichtingen en wagenparkbeheer.”

Wie benieuwd is naar de occasions van Broekhuis Meppel kan kijken op de website www.broekhuis.nl  of een bezoek brengen aan de vestiging aan de Ceintuurbaan 100 in Meppel.