Buurtkamer De Symfonie in Steenwijk is weer actief: 'Coop bestemt opbrengst Flessenactie voor koffiekar'

De vaste bezoekers van Buurtkamer Symfonie zijn 65-plussers uit de wijk Clingenborgh en omliggende wijken. Foto: Buurtkamer De Symfonie

Buurtkamer De Symfonie is weer actief bezig. Zo zijn de deelnemers al vanaf begin juni bij mooi weer elke maandagochtend vanaf 10.00 uur en woensdagmiddag vanaf 13.30 uur op de jeu de boulesbaan te vinden schuin tegenover Zonnekamp.

Vanaf 2 juli zijn zij elke vrijdagmorgen vanaf 10.00 uur ook weer welkom in de Buurtkamer van dit verpleeghuis. Als de groep te groot wordt, wijken ze uit naar de grote zaal die De Kajuit heet. De vaste bezoekers van Buurtkamer Symfonie zijn 65-plussers uit de wijk Clingenborgh en omliggende wijken.

Ze komen samen in de Buurtkamer om koffie te drinken of een bordspelletje te doen. Eens in de maand sluiten de ouderen af met een gezamenlijke maaltijd. Alle activiteiten gaan de hele zomer gewoon door. „Dat we weer bij elkaar kunnen komen, werkt genezend, het wekt weer leven op”, zegt oprichtster Joke Seekles.

Flessenactie

Seekles heeft ook nog een mooi nieuwtje. „De Coop heeft ons toegezegd dat ze de opbrengst van haar Flessenactie dit jaar aan Buurtkamer De Symfonie wil geven.” Van het geld wil De Symfonie een koffiekar kopen, die achter een fiets gekoppeld kan worden. In deze koffiekar gaat Seekles de koffie- en theekannen vervoeren, die ze meeneemt naar de jeu de boulesbaan. Ook wil De Symfonie de koffiekar gaan gebruiken om naar ouderen toe te gaan, die niet meer zo mobiel zijn. Zo kunnen de deelnemers tot voor de voordeur van deze mensen komen en hen daar trakteren op koffie of thee.

Daarbij is het ook hun bedoeling om ouderen in omliggende wijken te gaan bezoeken, zoals in Torenlanden en De Gagels. De vereniging krijgt daarbij ondersteuning van de buurtwerkers van Sociaal Werk De Kop. „Zo kunnen we nog beter omzien naar elkaar”, zegt Seekles. Ze roept iedereen op om oude flessen in te leveren bij de Coop aan de Scholestraat in Steenwijk. De Flessenactie loopt van 2 juli tot en met september.


Nieuws

menu