De Eetkamer van Giethoorn is helemaal vernieuwd

Dean van Loghem is trots op zijn vernieuwde restaurant. Foto: Sieb van der Laan

Restaurant de Eetkamer van Giethoorn aan de Vosjacht 6B is na een flinke verbouwing afgelopen week weer open gegaan. „Het was een behoorlijke klus,” vertelt Dean van Loghem. „Maar het is erg mooi geworden, frisse kleuren, nieuw meubilair en voor de kleinsten een mooie speelhoek, zodat de ouders lekker rustig kunnen dineren.”

„4Horeca heeft ons hierbij enorm geholpen en echt vakwerk geleverd. Verder is de lunch- en dinerkaart flink uitgebreid. Een echt restaurant met uitstraling en toegankelijk voor alle doelgroepen. Dus, vanaf een kop koffie tot zakelijke lunches en bruiloften. Bij ons is alles mogelijk en we zitten natuurlijk op een fantastisch plekje. We zijn er blij mee.”

Sinds anderhalf jaar zijn Dean en zijn vrouw Jolanda de eigenaren van de Eetkamer, prachtig gelegen aan het water. “In die anderhalf jaar hebben we nu drie keer een lockdown voor de kiezen gekregen, dus de start is niet gemakkelijk geweest. Afgelopen zomer werd zag het er qua coronamaatregelen voor komend winter goed uit, vandaar dat we onze zo gewenste verbouwing wel aandurfden, maar achteraf hadden we misschien beter nog even kunnen wachten, gezien de huidige lockdown en wat er de komende weken nog aan maatregelen gaan komen.”

Dean doelt op de kerstdagen. Net als alle restauranthouders worden de nieuwe coronamaatregelen met grote belangstelling afgewacht. „Beide kerstdagen zitten we vol. Ik ben van plan om de mensen die voor de kerstdagen gereserveerd hebben te benaderen met de vraag of zij eventueel ’s middags willen komen eten. Bijvoorbeeld eerst een fijne wandeling door Giethoorn en daarna eten. We blijven er positief in staan.”

Zolang de avondlockdown duurt is de Eetkamer van Giethoorn van donderdag tot en met zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. „We zijn speciaal vanaf 10.00 uur geopend voor mensen die gezellig koffie willen komen drinken, of even borrelen op zondagmiddag of lunchen.” De vernieuwde menukaarten zijn te vinden op www.eetkamergiethoorn.nl en diners kunnen ook worden afgehaald of thuis bezorgd tussen 17.00 en 20.00 uur.

Nieuws

menu