De Vos-Verf is gespecialiseerd in het maken van autolak op kleur

Eigen foto

TUK - Het bedrijf is gevestigd aan de Kaasweg in Tuk. De Vos-Verf heeft al meer dan 40 jaar ervaring in de verfbranche en is niet alleen leverancier van verf, maar ook van aanverwante artikelen zoals behang en glasvlies, kunstschildersmaterialen, schuurpapier, plamuur, autopoets en niet te vergeten: autolakken. Ze verkopen ze niet alleen, maar maken ze ook. En, dat is precisiewerk. Vakmanschap.
 

Een krasje, steenslag of een klein deukje… Dat is balen. Je auto is immers je grote trots, die moet glimmen en stralen. Bovendien zit je niet op vervelende roestplekjes te wachten die na verloop van tijd optreden. Bijwerken dus. Maar het kopen van autolak is nog niet zo gemakkelijk. Je ‘trekt’ niet zomaar een spuitbusje uit een rek. Wil je de schade goed herstellen, dan ga je naar de verfspecialist, zoals De Vos-Verf in Tuk, onder de rook van Steenwijk. 
 

,,Je kunt hier spuitbussen kopen, maar we zijn ook gespecialiseerd in het maken van autolak op kleur’’, zegt Johan de Vos. ,,Dat maakt ons bijzonder. Voor ieder automerk kun je hier terecht. Of het nu om een oldtimer gaat of om een fonkelnieuwe auto, dat maakt niets uit. Trouwens, ze komen hier ook met motoren, scooters en fietsen. Dat kan natuurlijk ook.’’ 
 

Duizenden verschillende kleuren
 

Er is een groot assortiment aan standaardkleuren, originele fabriekskleuren en RAL-kleuren, deze worden geleverd in een bus of spuitbus. Maar De Vos-Verf kan de gewenste kleur ook handmatig mengen. ,,Daarvoor maken we gebruik van een kleurenscanner en een mengmachine. We scannen de lak van de auto en onze mengmachine zorgt er voor dat de autolak op de juiste manier gemengd wordt. Mat, metallic, hoogglans… Zeg het maar. Er zijn wel duizenden verschillende kleuren professionele autolak, wij zoeken voor iedere klant de beste oplossing. Daarna doen we de autolak in een spuitbus zodat de klant de lak gemakkelijk kan verwerken. En nog even terugkomend op dat scannen… Om de juiste kleur te scannen, is het wel van belang dat het om een vlak en gepoetst oppervlak gaat van ongeveer 10 x 10 cm. Rondingen zijn een probleem. Dat werkt niet.’’
 

Voor een optimaal resultaat en behoud van de kleur, is het verstandig om de autolak af te werken met blanke lak. Geen probleem. Die hebben ze bij De Vos-Verf ook.

 

De Vos-Verf
Kaasweg 1, Tuk
Tel: 0521 - 51 30 56

www.devos-verf.nl

Nieuws

menu