Aangeboden door: vergelijkdezorgverzekeringen.nl

De beste studentenzorgverzekering van 2022

Foto: pexels

Als student komt er best veel op je af. Je verantwoordelijkheden worden groter, zeker als je op kamers gaat wonen.

Ook je vaste lasten nemen toe: je moet huur betalen, collegegeld en je moet een zorgverzekering afsluiten vanaf het moment dat je 18 jaar bent. Met een studiebeurs, een bijbaantje en misschien een bijdrage van je ouders moet je zien rond te komen. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken waar je kan besparen. Het is wettelijk verplicht om een basisverzekering af te sluiten, dus aan die kosten ontkom je niet. Je kan door goed te vergelijken wel enorm veel besparen. Als student kom je meestal ook in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit is een financiële tegemoetkoming die je via de Belastingdienst krijgt op de kosten van je zorgverzekering.

De goedkoopste verzekering vinden

Hoe vind je nu de goedkoopste studenten zorgverzekering ? Dat doe je simpel door te vergelijken. Via een online zorgvergelijker krijg je een overzicht van verschillende studentenzorgverzekeringen die het beste passen bij jouw persoonlijke situatie en bij jouw wensen. Zijn je zorgkosten die afgelopen jaren laag geweest? Een basisverzekering is vaak voldoende. Als je bovendien niet verwacht je eigen risico op te maken kan je overwegen je eigen risico te verhogen. Zo wordt de premie nog lager. Doe dit alleen als je voldoende financiële buffer hebt om eventuele tegenvallers op te vangen. Heb je zorgkosten die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering? In dat geval sluit je ook een aanvullende verzekering af. Ook deze zorgverzekeringen vergelijk je met elkaar.

Soorten verzekeringen

Steeds meer mensen kiezen voor een naturapolis in plaats van een restitutiepolis. Bij een naturapolis heb je minder keuzevrijheid. Je gaat voor een behandeling naar een zorgverlener die door jouw verzekering is gecontracteerd. Een restitutiepolis biedt meer vrijheid, maar voor die keuzevrijheid betaal je ook meer premie. Voordat je een verzekering afsluit, kan je precies zien welke zorgverleners een contract hebben bij een zorgverzekeraar. Ook dat neem je mee in je overwegingen.

Plan elk jaar aan het einde van het jaar tijd in je agenda in om zorgverzekeringen te vergelijken. Ben je bijna 18? Start nu vast met het vergelijken van studenten zorgverzekeringen. Door slimme keuzes te maken kan je jezelf heel wat geld besparen. En voor dat geld weet je vast een goede andere bestemming!

Nieuws

menu