Aangeboden door: Poliswijzer.nl

Dé drie geheime trucs voor een goedkope(re) zorgverzekering

-

Alles lijkt tegenwoordig wel duurder te worden, van de gasprijzen tot de kosten van boodschappen in de supermarkt. Een kostenpost die ook vrijwel ieder jaar toeneemt, is de prijs van de zorgverzekering. Al jaren op rij worden ieder jaar de kosten hoger van de zorg, dit zien we terug in de kosten van de zorgverzekering. Een veelgehoorde tip is dan ook om ieder jaar je zorgverzekering te vergelijken. Zeker een aanrader, wij leggen dan later ook uit hoe je dat efficiënt doet.

Toch zijn er ook nog andere manieren te bedenken om de kosten overzichtelijk te houden, trucjes die je op jaarbasis honderden euro’s kunnen besparen. Welke dat zijn? Wij leggen ze je in dit artikel uit. Let er wel op dat je deze trucjes maar één keer per jaar kunt toepassen, namelijk in december. Je kunt op dat moment namelijk oversluiten van zorgverzekering voor het nieuwe jaar.

Alles in één

Veel mensen in loondienst krijgen aan het einde van het jaar een 13 e maand. Ook werken steeds meer bedrijven en organisaties -zoals de Rijksoverheid- met flexibele budgetten in plaats van standaard vakantiegeld. Een slimme truc is om dit geld niet in te zetten voor de vakantie maar aan het einde van het jaar in één keer uit te laten betalen. Niet om een uitgebreide kerst van te vieren maar om in één keer je zorgverzekering van te betalen.

Wanneer jij namelijk bij jouw zorgverzekering kiest voor de optie van het in één keer betalen van je zorg in plaats van in 12 maandelijkse termijnen, krijg je een paar procent korting op het totaal. Dit kan oplopen tot 5% korting, op een totaalbedrag van ongeveer 1500 euro is dat toch 75 euro snel verdiend!

Neem het risico(?)

Als je alle zorgverzekeraars hebt vergeleken, dan is het aan te raden om te kijken of er de mogelijkheid is om het eigen risico te verhogen. Dit is aan te raden wanneer jij al een aantal jaren niet het standaard bedrag van het eigen risico hebt bereikt. In dat geval scheelt het ongeveer 15 euro per maand wanneer je dit opschroeft naar het maximale tarief 885 euro. Kijk, en dat levert je alweer 180 euro per jaar op! Wanneer we dit optellen bij het in één keer betalen van je zorgverzekering hebben we al ruim 250 euro verdiend en dan hebben we de laatste tip nog geen eens benoemd.

Kies het pakket

Dan weer even terug naar het vergelijken van de zorgverzekering. Niet alleen de verzekeraars onderling verschillen, ook de pakketten verschillen nogal. Heb jij vaak problemen met je gebit maar verder nooit klachten? Dan is het slim om een basic pakket te nemen met alleen extra tandverzorging. Zo betaal je niet onnodig voor zorg zoals de fysiotherapeut en kraamverzorging, maar alleen voor wat je gebruikt. Combinaties van zorg wat je wél nodig hebt, kan ervoor zorgen dat je rekening qua zorgverzekering wat hoger is. Maar een uitgeklede zorgverzekering, met allerlei medische rekeningen die je zelf moet betalen hebben bij elkaar opgeteld een (veel) hoger bedrag.

Vergelijk je zorgverzekering goed

Qua kosten van je zorgverzekering ben je zeker niet overgeleverd aan wat de prijzen zijn van de grote aanbieders. Op bijvoorbeeld de overzichtelijke site Poliswijzer.nl kun je transparant iedere zorgverzekering vergelijken en het pakket samenstellen wat voor jou gunstig is. Wees hierbij dus flexibel met de ruimte van het eigen risico, het vooraf in één keer betalen en de extra zorg die jij daadwerkelijk nodig hebt. Wel belangrijk is om te vermelden dat het verhogen van je eigen risico alleen een goed idee is wanneer je dit ook daadwerkelijk kunt betalen. Is dat niet het geval, dan is het goed om daarvoor eerst een spaarpotje aan te leggen.

Ook voor de mensen die veel reizen is er een aandachtspunt, de ene zorgverzekering is hierbij namelijk de andere niet. Sommige zorgverzekeringen zijn internationaal georiënteerd waardoor later een extra verzekering afsluiten niet nodig is. Dit terwijl andere verzekeringen juist hierin beperkt zijn. Ook een keuze die je bij veel reizen flink wat kan opleveren, of dan wel kosten.

Het is van velen geen favoriete klus, zorgverzekeringen vergelijken. Toch is het met de online vergelijkers tegenwoordig zeer eenvoudig én kan het snel geld verdienen zijn. Een aanrader om wel te doen in deze dure tijden!

Nieuws

menu