Aangeboden door: comfyballs.nl

De juiste boxershort kiezen is meer dan alleen een kwestie van comfort

Foto: shutterstock

Het belangrijkste aspect van boxers is wel hoe comfortabel ze zitten. Tijdens gewone activiteit of een training bieden boxers meer bedekking en betere bescherming dan andere soorten onderkleding. Dit kan helpen schuren of kriebelen te verminderen, terwijl de hele training/activiteit een zekere mate van comfort behouden blijft. De extra bedekking helpt de boxers zich naar je lichaam te vormen, zodat je een vollere bewegingsvrijheid hebt. Het voorkomt ook dat de naden in de loop van de dag op oncomfortabele plaatsen oprollen.

Boxershorts zijn zeer ondersteunend

Zachte materialen en een goede pasvorm zijn belangrijke onderdelen van een goede boxerslip, maar het meest vitale is steun. Soms kan een medische aandoening of algemeen ongemak een groot probleem zijn voor mannen. Een ondersteunend zakje helpt je comfortabel te blijven en pijn of zorgen over steun te verlichten. Gecombineerd met de andere kenmerken van typische boxershorts , maakt de steunfactor ze tot het ideale ondergoed.

Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan stijlen

Stof en pasvorm zijn twee bijkomende overwegingen bij het kiezen van de juiste boxer. Pasvorm is meestal gebonden aan de binnenbeenlengte en is er in een paar verschillende stijlen. Een synthetische katoenmix is de meest gebruikte stof voor boxers, vanwege het gemakkelijk te reinigen karakter en de ademende werking. Modal en micro modal stoffen zijn zachter, comfortabeler, en vrij populair voor de meeste activiteiten. Andere materialen, zoals nylon en linnen, bieden fijne alternatieven voor katoen. Er zijn zelfs boxershorts gemaakt van zijde, want dat is een zacht en glad luxemateriaal dat in sommige moderne stijlen van het ondergoed gebruikt wordt.

Kwaliteit van het sperma

Dit is voor velen een heel belangrijk onderdeel als het gaat om de keuze van hun ondergoed. Een studie heeft aangetoond dat mannen die boxers gebruiken een betere spermakwaliteit hebben, omdat dit kledingstuk een betere ventilatie van het gebied mogelijk maakt, wat de kans op sperma van goede kwaliteit vergroot.

Nieuws

menu