Dentistree biedt persoonlijke benadering

Tandarts Carmen Blanco en mondhygiënist Jorinda Verhoek. Wilbert Bijzitter

Tuk - Iedere patiënt de gelegenheid geven om zijn verhaal te vertellen, daar staan tandarts Carmen Blanco (35) en mondhygiënist Jorinda Verhoek (36) voor.

Deze persoonlijke benadering konden zij niet bieden in de grote praktijk in Emmen, waar zij hiervoor werkten. Ze gingen daarom op zoek naar een kleine praktijk. De kans die tandarts Jeroen Brakelé hen bood om zijn praktijk aan de Tukseweg over te nemen, grepen ze daarom met beide handen aan.

‘We willen om en om zelf al onze patiënten zien, zodat zij niet telkens met een andere tandarts en mondhygiënist geconfronteerd worden,’ legt Jorinda uit. ‘Samenwerken en een balans aanbrengen tussen wat wij zien en wat de patiënt wil, vinden wij belangrijk,’ voegt de Spaanse Carmen daaraan toe. Zij kwam hier via een headhunter terecht. In tegenstelling tot Nederland, is er in haar geboorteland een overschot aan tandartsen. ‘We hebben zes jaar samengewerkt, voor ons is dit een goed moment om zelfstandig een praktijk te beginnen,’ zegt Jorinda.

Hun nieuwe praktijk noemen de vrouwen Dentistree Tuk Tandartspraktijk. Met de komst van Jorinda heeft de praktijk voor het eerst sinds jaren weer een mondhygiënist in huis. Behalve kleine veranderingen aan het interieur, blijft alles verder hetzelfde. Tandarts Brakelé werkt het komende half jaar nog in de praktijk. De lopende behandelingen zullen zo veel mogelijk door hem worden afgerond. Ook blijven de zes assistentes en de tandprotheticus hier gewoon werken. Dentistree beschikt over drie behandelkamers. Preventie is belangrijk. ‘Voorkomen is beter dan genezen, dat is onze overtuiging. Daarom zullen wij veel aandacht besteden aan het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen.’ Carmen en Jorinda willen geen klinische omgeving, maar juist een warme sfeer creëren, waarin mensen zich thuis voelen.

Dentistree Tuk Tandartspraktijk heeft ruimte voor nieuwe patiënten. Bel voor meer informatie met telefoonnummer 0521-512326 of bezoek www.dentistreetuk.nl.

Nieuws

menu