Dranktrends in 2022, ben jij er al bekend mee?

Foto: unsplash.com

Foto: unsplash.com

Geen 18, geen alcohol

Heel de wereld heeft met corona te maken gehad. In Nederland ging in 2022 alles weer open. Zo kon de horeca van Steenwijk eindelijk weer zijn deuren openen. Toch zijn er enige trends vanuit de lockdown blijven hangen zoals zelf thuis cocktails maken. Iets wat we eerst vooral in de horeca nuttigden, maar sinds de corona ook meer thuis gaan consumeren. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de essentiële drank in huis te halen. Dit kan natuurlijk bij de slijterij in Steenwijk, maar ook bij een online slijterij . Mits je ouder dan 18 bent natuurlijk. Maar wat zijn de cocktail trends van 2022?

Zelf cocktails maken

Ben je gek op cocktails? Probeer dan thuis eens om een cocktail te maken. Het is gemakkelijk en binnen een paar minuten kun jij buiten in de tuin genieten van je favoriete cocktail. Als je nog niet eerder zelf cocktails hebt gemaakt, is het echter wel verstandig met een simpele cocktail te beginnen. Een simpele cocktail heeft bijvoorbeeld niet zo veel ingrediënten. Hierdoor hoef je ten eerste niet veel heel verschillende drank te kopen en de kans dat de verhoudingen niet goed zijn is minder groot. Bij een cocktail zijn de verhoudingen tussen de verschillende drankjes enorm belangrijk. Een kleine scheut te veel van iets, kan een heel andere smaak opleveren. Een van de makkelijkste cocktails is bijvoorbeeld een Gin en Tonic. Een derde van het glas vul je met gin en twee derde met tonic. De drankjes goed door elkaar roeren en je bent klaar.

Ready to drink cocktails

Daarnaast heb je de ready to drink cocktails. Dit zijn alcoholhoudende mixdrankjes die in de meeste gevallen verpakt zijn in een blikje. Ze zijn erg populair, omdat je ze zo in de supermarkt kan kopen zonder dat je zelf aan de slag hoeft. Lekker natuurlijk, maar het is nog lekkerder om ze de volgende keer gewoon op het terras in Steenwijk te bestellen.

Waarom zijn ready to drink cocktails populair?

Een van de redenen dat deze drankjes zo populair zijn, komt doordat ze erg makkelijk in gebruik zijn. Je bent geen tijd en moeite meer kwijt aan het maken van een cocktail. Hier komt namelijk nog wel wat bij kijken. Wat je voor een ready to drink cocktail alleen maar hoeft te doen, is naar de supermarkt gaan, een blikje kopen en deze openen. Naast het gemak is het ook nog eens beter voor de gezondheid. Je hoeft nu namelijk geen grote fles drank in huis te halen, waar ook nog eens erg veel alcohol in zit. Dit maakt het een ideale oplossing. In een ready to drink cocktail zit ongeveer 5% tot 15% alcohol.

Opkomend drankje in Nederland

In 2020 was de Hard Seltzer een populair drankje in de Verenigde Staten. Nu in 2022 is het drankje ook in Nederland erg opkomend. Een van de producenten van deze drankjes in Nederland is onder andere Stëlz. Ook deze cocktails zijn beter voor de gezondheid. Dit komt ten eerste doordat de drankjes erg laag in calorieën zijn. Daarnaast is het alcoholpercentage erg laag. In een Hard Seltzer drankje zit ongeveer 5% alcohol. Het drankje is gemaakt van koolzuurhoudend water, alcohol en natuurlijke smaakstoffen. De smaak is dus ook natuurlijk en je hebt daarnaast erg veel keuze hieruit. Zo kun je gaan voor framboos, maar ook voor zeewier.

Bezoek de horeca in Steenwijk eens

Doordat de ready to drink cocktail en Hard Seltzer zo populair zijn, maakt dit het voor de horeca wel lastiger om gasten naar zich toe te trekken. Mensen zullen namelijk eerder thuis blijven, omdat ze toch erg makkelijk een cocktail kunnen nemen. Dat terwijl de horeca in Steenwijk juist alle gasten goed kan gebruiken. Breng dus ook eens een bezoekje aan onze eigen cafeetjes. Hier kun je cocktails drinken zoals je deze nooit zelf thuis zou kunnen maken, namelijk met stoom, rook of schuim in het drankje. Hierdoor prikkel je de zintuigen. Daarnaast kan het ook nog eens een andere temperatuur of substantie geven aan het drankje, wat de beleving weer anders maakt. Het drankje wordt als het ware naar een hoger niveau getild. Dat is geld zeker wel waard en je steunt er ook nog eens de horeca van Steenwijk mee.