Aangeboden door: kerstpakkettenplaza.nl

Drie goede opties voor wie milieuvriendelijke kerstpakketten wil geven

Foto: shutterstock

Elk jaar weer wordt de traditie van kerstpakketten verder uitgebreid. Waar het vroeger vooral een vrij standaard pakket met lekkere voedingsmiddelen was, pakken veel werkgevers en zakenrelaties nu groot uit met bijzondere producten, belevenissen en unieke verpakkingen.

Kerstpakketten zijn er nu in alle soorten en maten.

Al die keuze betekent ook dat het voor jou als ondernemer lastig is om te kiezen welk pakket je weggeeft. Je wil natuurlijk dat het past bij jouw bedrijf. Daarnaast wil je dat de ontvanger er oprecht blij mee is. En dan wil je misschien ook nog dat het kerstpakket milieuvriendelijk en duurzaam is. Herkenbaar?

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen betekent dat je op allerlei fronten probeert de duurzame keuze te maken binnen je bedrijf. Dat kan zijn in de daadwerkelijke bedrijfsvoering maar ook op de werkvloer of in de keuze van kerstpakketten. Een kerstpakket is namelijk niet altijd duurzaam.

Kerstpakketten zijn vaak gevuld met producten die niet specifiek zijn uitgezocht voor de ontvanger. Dat betekent dat er ook veel wordt weggegooid. Hartstikke zonde en niet echt duurzaam. Deze kerstpakketten zijn een meer duurzame keuze en zullen net zo populair zijn bij de ontvangers.

Herbruikbare verpakkingen

Allereerst zit het gebrek aan duurzaamheid bij kerstpakketten in de verpakking. Vaak komt een pakket in een doos of in plastic, met daarin afzonderlijk ingepakte cadeautjes. Je kunt wel bedenken hoeveel plastic dat bij elkaar is. Plastic dat weg wordt gegooid en niet altijd opnieuw wordt gebruikt. Gelukkig zijn er een aantal opties om slim met die verpakkingen om te gaan:

  • Kies een pakket waarvan de verpakking herbruikbaar is; er zijn bijvoorbeeld pakketten waarvan de doos om te bouwen is tot een krukje.
  • Kies een pakket dat niet met plastic is verpakt maar met bijvoorbeeld herbruikbaar karton.
  • Kies een pakket zonder verpakkingen, met bijvoorbeeld producten die los gepresenteerd kunnen worden.

Als de grote hoeveelheid plastic verpakking van kerstpakketten je stoort, zijn er dus een heleboel andere opties. Bekijk eens bij de grote aanbieder Kerstpakkettenplaza.nl wat er allemaal mogelijk is.

Geef gepersonaliseerde cadeaus

Naast de verpakking worden ook de producten zelf helaas vaak weggegooid uit kerstpakketten. Dit gebeurt omdat er nu eenmaal soms producten in zitten die iemand niet kan of wil eten. Een gepersonaliseerd kerstpakket is de ideale manier om dit te voorkomen.

Iemand met een notenallergie? Of iemand die vegan eet? Iemand die geen alcohol binnen wil krijgen? Dat zijn allemaal dingen waar je rekening mee kunt houden als je een pakket samenstelt voor de ontvanger. Deze optie is natuurlijk lastiger als je honderden medewerkers hebt, maar voor kleine bedrijven kan het een leuke optie zijn.

Geef een cadeaubon

De meest duurzame optie? Geef een cadeaubon of een andere belevenis cadeau. Geen onnodige productie, geen onnodige verpakkingen en de ontvanger is altijd blij want ze mogen zelf kiezen!

Nieuws

menu