Drie tips voor het afsluiten van een autoverzekering

pexels.com

In Nederland zijn er veel auto’s die op de snelwegen rijden. Stuk voor stuk hebben deze voertuigen als het goed is een autoverzekering. Een autoverzekering afsluiten is immers verplicht in ons land. Hierbij moet je minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheid dekking afsluiten.

Toch zijn er nog meer opties op dit vlak. Doordat er verschillende autoverzekeringen zijn waarvoor je kunt kiezen zitten er grote verschillen tussen. Zo kan ook de maandelijkse premie behoorlijk verschillen. Dit zorgt ervoor dat het lastig is om te bepalen welke autoverzekering jij het beste kunt afsluiten . Met de onderstaande tips wordt dit gelukkig eenvoudiger. 

Polisvoorwaarden

Als je je auto goed wilt verzekeren dan is het zeker van belang om de polisvoorwaarden goed door te nemen. Dit moet je namelijk met elkaar gaan vergelijken doordat er grote verschillen bestaan in de dekking tussen de autoverzekeringen. In de polisvoorwaarden zal precies staan welke rechten en plichten jij hebt als de verzekeringnemer. Daarnaast is het ook verstandig om goed te letten op de voorwaarden van de aankoopwaarderegeling. je zult met deze dekking het aankoopbedrag van je voertuig terugkrijgen wanneer de auto total loss raakt door een ongeluk. Per verzekeraar zal deze periode nogal flink verschillen. 

Eigen risico 

Bij de meeste verzekeringen is er sprake van een eigen risico. Zo is dit natuurlijk het geval bij een zorgverzekering. Ook bij een autoverzekering is dit zo. Als je voor een hoger eigen risico gaat dan zul je natuurlijk korting op de premie van je polis krijgen. Heb je normaal gesproken eigenlijk nooit schade? Het kan dan zeker een goed idee zijn om je eigen risico te verhogen. Zo zul je geld kunnen besparen op je autoverzekering. Als je wel schade rijdt terwijl je je eigen risico verhoogd hebt dan zul je natuurlijk zelf een groter bedrag moeten betalen. 

Kleine schades

Claim je helemaal geen schade? Je zult dan meestal korting krijgen op de premie van je autoverzekering. Dit zal bepaald worden aan de hand van de bonus malus ladder. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger je op deze ladder zult staan. Je zult dan dus ook meer korting ontvangen. Als je wel een schadeclaim indient dan zou het kunnen dat een deel van je no-claimkorting verdwijnt. In de meeste gevallen zal het aantal schadevrije jaren hierdoor dalen, waardoor je dus ook lager op de bonus malus ladder komt te staan. Het kan daarom slim zijn om de kleine schades zelf te betalen.